Μαθηματικό παζλ μόνο για ιδιοφυΐες – Μπορείτε να το λύσετε σε 25 δευτερόλεπτα;

μαθηματικό παζλ

Ένα περίπλοκο μαθηματικό παζλ κυκλοφορεί στα social media και δυσκολεύει τους χρήστες του ίντερνετ. Μπορεί με την πρώτη ματιά να σας φαίνεται εύκολο, αλλά μια πιο προσεκτική ματιά θα σας μπερδέψει, εκτός αν έχετε υψηλό IQ.

Τα μαθηματικά παζλ είναι ένας ωραίος και εποικοδομητικός τρόπος να περνάτε την ώρα σας. Πρόκειται για μία δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων και των παζλ που κυκλοφορούν. Για να φτάσετε στην σωστή απάντηση χρειάζεται πλευρική σκέψη, και ανάλυση των δεδομένων με έναν διαφορετικό τρόπο. Χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς οι απαντήσεις δεν θα είναι προφανείς.

Σε παρακάτω εικόνα, υπάρχουν κάποιες πράξεις, στις οποίες εμφανίζονται παπούτσια, χωνάκια και ένα αγόρι. Μπορείτε να υπολογίσετε τις τιμές τους, έτσι ώστε να λύσετε την τελευταία εξίσωση;

Έχετε μόλις 25 δευτερόλεπτα για να βρείτε την λύση. Θα σας δώσουμε μία συμβουλή. Παρατηρείστε πολύ προσεκτικά την εικόνα.

Η σωστή απάντηση στο μαθηματικό παζλ

Στην εικόνα παρουσιάζονται οι εξισώσεις:

  • Ζευγάρι παπούτσια + Ζευγάρι παπούτσια + Ζευγάρι παπούτσια = 30
  • Αγόρι + Αγόρι + Ζευγάρι παπούτσια = 20
  • 2 χωνάκια + 2 χωνάκια + Αγόρι =13

Κάνοντας τις πράξεις, από τις πρώτες εξισώσεις προκύπτει ότι:

  • Ζευγάρι παπούτσια = 10 άρα το ένα παπούτσι = 5 
  • Αγόρι = 5
  • 2 χωνάκια = 4 άρα ένα χωνάκι = 2

Αν παρατηρήσετε καλά την εικόνα, η τελευταία εξίσωση δεν είναι τόσο απλή, καθώς υπάρχουν ένα παπούτσι, ένα χωνάκι και το αγόρι φοράει 2 παπούτσια και κρατάει 2 χωνάκια. Όσοι βιάστηκαν να κάνουν τις πράξεις και δεν παρατήρησαν αυτήν την λεπτομέρεια δεν βρήκαν την σωστή απάντηση.

Άρα η τελευταία εξίσωση είναι:

  • Παπούτσι + (αγόρι + 2 παπούτσια + 2 χωνάκια) x  χωνάκι -> 5 + (5+10+4) x 2 = 5 + 19 x 2 = 5 + 38 = 43 

H σωστή απάντηση είναι 43.

Scroll to Top