Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Αφαιρέστε 1 σπίρτo για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε 15 δευτερόλεπτα

τεστ IQ μαθηματικό παζλ σπίρτα

Ένα νέο τεστ IQ δυσκολεύει τους χρήστες του ίντερνετ. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 15 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η εξίσωση «9 + 3 = 5», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η εξίσωση είναι λάθος καθώς «9 + 3 = 12». Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την εξίσωση για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, αφαιρώντας μόνο ένα σπίρτο.

Το μαθηματικό παζλ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 15 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

τεστ IQ μαθηματικό παζλ σπίρτα

Η λύση του τεστ IQ

Το τεστ IQ έχει δύο λύσεις.

1η λύση

Εάν στο σύμβολο της πρόσθεσης αφαιρέσετε το κάθετο σπίρτο, αυτό μετατρέπεται σε αφαίρεση. Στην συνέχεια τοποθετείστε το σπίρτο στο κάτω αριστερό μέρος του 5 και γίνεται 6. Άρα η εξίσωση γίνεται «9 – 3 =6»

τεστ IQ μαθηματικό παζλ σπίρτα

2η λύση

Εάν στο 9 αφαιρέσετε το αριστερά πάνω κάθετο σπίρτο, αυτό μετατρέπεται σε 3. Στην συνέχεια τοποθετείστε το σπίρτο στο κάτω αριστερό μέρος του 5 και γίνεται 6. Άρα η εξίσωση γίνεται «3 + 3 =6»

τεστ IQ μαθηματικό παζλ σπίρτα λύση

Scroll to Top