Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε τον σωστό κωδικό σε 60 δευτερόλεπτα;

Τεστ IQ κωδικός

Ένα νέο τεστ IQ μπερδεύει τους χρήστες του διαδικτύου. Το τεστ θέλει να τεστάρει την παρατηρητικότητά σας και την αντίληψή σας για την πραγματικότητα. Εσείς μπορείτε να βρείτε τον σωστό κωδικό σε 60 δευτερόλεπτα;

Τα τεστ IQ με εικόνες είναι μια μορφή παιχνιδιού για τον εγκέφαλο που δοκιμάζει την κριτική σκέψη του αναγνώστη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Αυτές οι προκλήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας.

Οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις παζλ εικόνων περιλαμβάνουν την εύρεση ενός λάθους, την επίλυση ενός κώδικα ή τον εντοπισμό του κρυμμένου αντικειμένου στην εικόνα.

Το παζλ περιλαμβάνει μια σειρά από συνδυασμούς αριθμών που συνοδεύονται από χρωματιστές κουκκίδες που χρησιμεύουν ως ενδείξεις. Είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τη σημασία αυτών των σημείων για να βρείτε τον σωστό 3ψήφιο κωδικό.

  • Η λευκή κουκκίδα υποδεικνύει ότι ένα ψηφίο του συνδυασμού δεν περιλαμβάνεται στον κωδικό.
  • Η κίτρινη κουκκίδα υποδηλώνει ότι ένας από τους αριθμούς είναι σωστός αλλά σε λάθος θέση.
  • Η πράσινηκουκκίδα, υποδηλώνει ότι ένας από τους αριθμούς είναι σωστός και στην σωστή θέση.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε τον σωστό κωδικό σε 60 δευτερόλεπτα;

Τεστ IQ κωδικός

Η λύση του Τεστ IQ

Για να βρείτε την σωστή απάντηση πρέπει να δείτε τα στοιχεία και να αφαιρείτε τους λάθος αριθμόυς μέχρι να βρείτε τους 3 σωστούς.

Από την 2η σειρά προκύπτει ότι οι αριθμοί 3, 4 και 9 δεν είναι στον κωδικό. Αφαιρώντας το 3 και το 9 από την τελευταία σειρά προκύπτει ότι ο ένας αριθμός του κωδικού είναι το 1 ένα αλλά δεν είναι το τελευταίο ψηφίο του κωδικού. Από την 3η σειρά προκύπτει ότι το νούμερο 1 είναι το πρώτο ψηφίο του κωδικού.

Από την παρατήρηση της 1ης και της 3ης σειράς προκύπτει ότι είτε το 7 είτε το 8 είναι ένα από τα ψηφία του κωδικού. Με αυτό το δεδομένο, εάν ήταν σωστό το 7 τότε θα έπρεπε στην 4η σειρά να υπήρχαν 2 κίτρινες ενδείξεις για σωστούς αριθμούς σε λάθος θέση. Άρα το δεύτερο ψηφίο του κωδικού είναι το νούμερο 8 στην τελευταία θέση.

Ξανά από την 4η σειρά προκύπτει ότι το 3ο και τελευταίο ψηφίο είναι το 5, γιατί αν ήταν το 2 θα έπρεπε η ένδειξη να είναι πράσινη καθώς το μόνο ψηφίο που λείπει από τον κωδικό είναι το 2ο.

Άρα τελικά ο κωδικός είναι το 158

Τεστ IQ κωδικός λύση

Scroll to Top