Τεστ IQ: Μόνο οι ιδιοφυΐες μπορούν να λύσουν τον γρίφο του μελλοθάνατου σε 20 δευτερόλεπτα – Εσείς μπορείτε;

Τεστ IQ καπέλα

Ένα διαφορετικό τεστ IQ σαρώνει στα social media. Το τεστ θέλει να τεστάρει την αντίληψή σας. Εσείς μπορείτε να βρείτε την λύση στον γρίφο του του μελλοθάνατου σε 20 δευτερόλεπτα;

Τα τεστ IQ είναι μια μορφή παιχνιδιού για τον εγκέφαλο που δοκιμάζει την κριτική σκέψη του αναγνώστη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Αυτές οι προκλήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας. Τα τεστ παρατηρητικότητας, τα μαθηματικά παζλ και τα τεστ IQ είναι πολύ καλοί τρόποι για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας και να κρατήσετε την όρασή σας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Τεστ IQ: Ο γρίφος του μελλοθάνατου – Ποιος θα φωνάξει πρώτος;

Υπάρχουν τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο. Ο καθένας από αυτούς έχει την δυνατότητα να σώσει τον εαυτό του αν καταφέρει να μαντέψει σωστά το χρώμα του καπέλου που φοράει. Οι κανόνες είναι απλοί. Δεν μπορούν να κοιτάξουν προς τα πίσω, ούτε μπορούν να βγάλουν το καπέλο τους να το δουν, ούτε να μιλήσουν ο ένας με τον άλλο.

Το γείσο είναι το ίδιο χρώμα και στα 4 καπέλα με αποτέλεσμα, άρα δεν μπορούν να δουν το βασικό χρώμα του καπέλου. Οι 4 μελλοθάνατοι έχουν μόνο μία ευκαιρία για να μαντέψουν. Γνωρίζουν ότι υπάρχουν 2 λευκά και 2 μαύρα καπέλα.

Οι 4 κρατούμενοι είναι στοιχισμένοι σε σκαλιά. Όλοι κοιτούν στην ίδια κατεύθυνση. Ένας τοίχος χωρίζει τον 4ο από τους υπόλοιπους. Δηλαδή:

  • Ο 1ος μπορεί να δει τον 2ο και τον 3ο
  • Ο 2ος μπορεί να δει τον 3ο
  • Ο 3ος δεν μπορεί να δει κανέναν
  • Ο 4ος δεν μπορεί να δει κανέναν

Ποιος είναι ο πρώτος που θα φωνάξει και γιατί;

Τεστ IQ καπέλα

Τεστ: Η λύση στον γρίφο του μελλοθάνατου

Αυτός που θα φωνάξει πρώτος και θα είναι σωστός είναι ο 2ος, καθώς:

  • Ο 3ος και ο 4ος δεν μπορούν να δουν τα υπόλοιπα καπέλα.
  • Ο 1ος βλέπει ένα λευκό και ένα μαύρο καπέλο και ξέρει πως το καπέλο του μπορεί να είναι λευκό ή μαύρο.
  • Ο 2ος βλέπει ένα μαύρο καπέλο. Έπειτα από λίγο μπορεί να καταλάβει ότι αν φορά και ο ίδιος μαύρο, τότε ο 1ος θα φώναζε ότι φορούσε λευκό. Άρα μπορεί να συμπεράνει ότι για να μην φωνάζει ο 1ος τότε ο ίδιο φοράει λευκό καπέλο.
Scroll to Top