Το Netflix καταργεί μια λειτουργία που λατρεύουν οι συνδρομητές 

tv netflix

Το Netflix αναμένεται σύντομα να αφαιρέσει ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό από την πλατφόρμα του, επηρεάζοντας έτσι το περιεχόμενο που διαλέγουν οι χρήστες να παρακολουθήσουν.

Η δημοφιλής streaming πλατφόρμας πρόκειται να καταργήσει το ποσοστό αντιστοιχίας (match percentage) που εμφανίζεται στους τίτλους, το οποίο βασίζεται σε έναν αλγόριθμο που παραπέμπει σε προηγούμενες σειρές και ταινίες που έχουν παρακολουθήσει οι θεατές.

Η επιλογή αυτή αντικαθίσταται από ετικέτες με συστάσεις, λόγω της ικανότητάς τους να περιγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους τίτλους.

Netflix

Γιατί πήρε αυτήν την απόφαση το Netflix

Εκπρόσωπος του Netflix εξήγησε στη Dailymail, ότι οι ετικέτες δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που συμβάλλει στον τρόπο με τον οποίο ένας θεατής αποφασίζει τι θέλει να παρακολουθήσει. Η εταιρεία βασίζεται στις συνδυασμένες προσπάθειες του box art, της σύνοψης και του τρέιλερ – εκτός από τις ετικέτες, για να προσελκύσει τους θεατές.

Η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το ποσοστό αντιστοιχίας επειδή πιθανόν να προκαλούσε σύγχυση στους θεατές, οι οποίοι μπορεί να αναρωτιόντουσαν πώς ο αλγόριθμος καθόριζε ότι ένας τίτλος αντιστοιχούσε σε ποσοστό 92% και δεν καταλάβαιναν πώς το Netflix κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Το Netflix δήλωσε ότι προς το παρόν δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αφαιρεθεί αυτή η λειτουργία.

Οι ετικέτες διαχωρίζουν το περιεχόμενο ανά κατηγορίες, όπως “βραβευμένοι σκηνοθέτες”, “ιατρικές τηλεοπτικές εκπομπές”, “feel-good δράματα” και “έργα εποχής”, μεταξύ άλλων. Το Netflix τις χρησιμοποιεί επίσης ως περιγραφείς, προσδιορίζοντας μια εκπομπή ως “σαπουνόπερα και συναισθηματική”, “campy και ιδιόρρυθμη” ή “αγωνιώδη και οπτικά εντυπωσιακή”.

Ο διευθυντής προϊόντων του Netflix, Allan Donald, ανέφερε στους New York Times ότι οι ετικέτες είναι σαν τις “γραμμές εξώφυλλου” σε ένα περιοδικό,

«Φανταστείτε περιοδικά που δεν έχουν γραμμές εξώφυλλου, και υπήρχαν μόνο φωτογραφίες σε αυτά. Οι ετικέτες κάνουν την ίδια διαφορά με τη γραμμή του εξωφύλλου σε αυτή τη γρήγορη απόφαση “αυτό είναι για μένα”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald.

Σημείωσε επίσης ότι κατά τη δοκιμή της κατάργησης των ετικετών, «οι συνδρομητές θα έκαναν πολύ περισσότερο χρόνο για να επιλέξουν. Θα εγκατέλειπαν έναν τίτλο επειδή δεν τους άρεσε πάρα πολύ ή επειδή δεν ήξεραν τι θα έβλεπαν».

Το Netflix φέρεται να έχει μια ομάδα 30 ατόμων που ονομάζονται taggers, οι οποίοι επιλέγουν δύο ή τρεις ετικέτες για να βοηθήσουν τους θεατές να επιλέξουν μια σειρά ή ταινία που ταιριάζει με τις προτιμήσεις τους, σύμφωνα με τους Times.

Σύμφωνα με την streaming πλατφόρμα, οι θεατές βλέπουν έναν τίτλο μόνο για ένα λεπτό πριν προχωρήσουν. Το Netflix δοκίμασε προσωρινά την κατάργηση των ετικετών και διαπίστωσε ότι η δέσμευση των θεατών μειώθηκε σημαντικά.

Scroll to Top