Αυξάνεται το ενδιαφέρον για διαγραφή λογαριασμών TikTok μετά τις αλλαγές στους όρους χρήσης

TikTok

Το ενδιαφέρον των χρηστών για τη διαγραφή λογαριασμών στο TikTok έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με ανάλυση των τάσεων αναζήτησης της Google που επικαλείται το Newsweek. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αναζητήσεις για τον όρο «how to delete TikTok» κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2025 και συνεχίζουν να αυξάνονται από τις 22 Ιανουαρίου 2026.

TikTok: Οι αλλαγές που προκάλεσαν αντιδράσεις

Η αύξηση του ενδιαφέροντος ακολούθησε την ανακοίνωση της δημιουργίας της TikTok USDS Joint Venture LLC, μιας νέας κοινοπραξίας που συστάθηκε στο πλαίσιο εκτελεστικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Στη νέα εταιρική δομή συμμετέχουν οι Silver Lake, Oracle και MGX, με ποσοστό 15% η καθεμία, ενώ η κινεζική ByteDance διατηρεί ποσοστό 19,9%.

Μετά την ανακοίνωση, το TikTok προχώρησε σε επικαιροποίηση των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Απορρήτου, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι προβλέπει η νέα πολιτική

Σύμφωνα με το TikTok, η νέα κοινοπραξία θα λειτουργεί με αυστηρές δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, μέσω ενισχυμένης προστασίας δεδομένων, ασφάλειας των αλγορίθμων, εποπτείας του περιεχομένου και ελέγχων στο λογισμικό.

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες εξέφρασαν ανησυχίες για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Η επικαιροποιημένη Πολιτική Απορρήτου αναφέρει ότι η εταιρεία μπορεί να επεξεργάζεται ευαίσθητες πληροφορίες, όπως στοιχεία σχετικά με τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την κατάσταση υγείας, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την οικονομική κατάσταση, ακόμη και δεδομένα ακριβούς γεωγραφικής τοποθεσίας, όπου αυτό επιτρέπεται από τη νομοθεσία και τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Πώς διαγράφεται ένας λογαριασμός

Το TikTok αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους επιλέγοντας «Profile», στη συνέχεια το μενού, έπειτα «Settings and privacy» και τέλος «Deactivate or delete account», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης τη δυνατότητα προσωρινής απενεργοποίησης του λογαριασμού, διατηρώντας τα δεδομένα του χρήστη σε περίπτωση που επιθυμήσει να επιστρέψει στην πλατφόρμα στο μέλλον.

Scroll to Top