Άνδρας κατηγορείται για ληστεία επειδή έκανε ανάληψη 1 σεντ από τράπεζα

Ένας άνδρας κατηγορείται για ληστεία αφού προσπάθησε να κάνει ανάληψη 1 σεντ από την τράπεζα. Ναι, καλά διαβάσατε. Προσπάθησε να βγάλει το μικρότερο δυνατό ποσό. Φυσικά αυτό το τρελό περιστατικό δεν θα μπορούσε να συμβεί πουθενά αλλού εκτός από την ηλιόλουστη πολιτεία της Φλόριντα.

Στις 29 Ιουνίου, Michael Fleming μπήκε σε ένα υποκατάστημα της Chase στο Lady Lake – μια πόλη στην κομητεία Lake – και έδωσε στον άνδρα πίσω από το γκισέ μια απόδειξη ανάληψης για ένα σεντ.

Ο ταμίας της τράπεζας εξήγησε στον άνδρα ότι δεν μπορούσε να διεκπεραιώσει το αίτημά του, και σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα: «Ο κατηγορούμενος ενημερώθηκε ότι δεν μπορούσε να του δοθεί $00,01, οπότε ο Fleming είπε: “θέλετε να πω την άλλη λέξη;”».

Ο ταμίας της τράπεζας, φοβούμενος ότι επίκειται βία, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα ο άνδρας από το Σάμερφιλντ συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι υπήρχαν βάσιμες ενδείξεις ότι είχε παραβιάσει τους νόμους περί ληστείας όταν μιλούσε με την ταμία της τράπεζας.

Ο Φλέμινγκ – ο οποίος δεν έχει λογαριασμό στην τράπεζα Chase – οδηγήθηκε στη συνέχεια στη φυλακή, όπου του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφήθηκε, προτού του επιβληθεί εγγύηση 5.000 δολαρίων.

Ο Φλέμινγκ όμως έδωσε στη συνέχεια τη δική του εκδοχή των γεγονότων στους αστυνομικούς.

«Ο κατηγορούμενος ενημέρωσε ότι πήγε στην Citizens First Bank, αλλά ήταν κλειστή, οπότε στη συνέχεια πήγε μερικά πάρκινγκ πιο πέρα στην Chase Bank», αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ότι μπήκε στην τράπεζα, συμπλήρωσε ένα δελτίο ανάληψης για $00,01, το παρέδωσε στον ταμία της τράπεζας, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν μπορούμε να σας δώσουμε ούτε ένα σεντ, οπότε ο κατηγορούμενος ενημέρωσε “Θέλετε να πω και την άλλη λέξη;”, οπότε ο ταμίας της τράπεζας συνειδητοποίησε κατά κάποιο τρόπο τι συνέβαινε και απομακρύνθηκε από τον πάγκο.

Στη συνέχεια φέρεται να είπε στην αστυνομία: «Τις περισσότερες φορές, έτσι όπως είναι εκπαιδευμένοι οι ταμίες, αν κάποιος έρθει να σε ληστέψει, του δίνεις τα χρήματα και τον αφήνεις να φύγει».

Τα έγγραφα του δικαστηρίου συνέχισαν: «Ο κατηγορούμενος ενημέρωσε ότι περίμενε ότι η ταμίας της τράπεζας θα του έδινε τα $00,01, οπότε και θα καθόταν στην καρέκλα και θα περίμενε τις αστυνομικές αρχές. Ο κατηγορούμενος ενημέρωσε ότι αφού δεν έλαβε τίποτα από τον ταμία, απλά περίμενε στο λόμπι για να φτάσουν οι αστυνομικές αρχές. Ο κατηγορούμενος ενημέρωσε ότι στόχος του ήταν να συλληφθεί».

Κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης απόπειρας ληστείας δεν ελήφθησαν χρήματα.

 

Scroll to Top