Γιατί υπάρχει ένα σκωτσέζικο χωριό στην Ιταλία;

Gurro χωριό

Μέσα στο απόκρημνο έδαφος των ιταλικών Άλπεων βρίσκεται το Gurro, ένα χωριό με εκπληκτική κληρονομιά. Ο θρύλος λέει ότι ο Gurro κατοικείται από απογόνους Σκωτσέζων στρατιωτών που αναζήτησαν καταφύγιο μετά τη Μάχη της Παβίας στις 24 Φεβρουαρίου 1525.

Φεύγοντας από το χάος της μάχης, αυτοί οι στρατιώτες αντιμετώπισαν σκληρές χιονοθύελλες στο ταξίδι τους, βρίσκοντας τελικά καταφύγιο στη γραφική κοιλάδα όπου στέκεται τώρα το Gurro. Αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τα ταξίδια τους λόγω των σκληρών συνθηκών, πολλοί επέλεξαν να κάνουν αυτή την απομακρυσμένη γωνιά της Ιταλίας μόνιμη κατοικία τους.

Περήφανοι για τη σκωτσέζικη κληρονομιά τους, οι κάτοικοι του Gurro διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τους προγόνους τους. Λέγεται ότι πολλοί από αυτούς φέρουν επώνυμα που είναι ιταλικές μεταφράσεις ονομάτων της Σκωτίας, που χρησιμεύουν ως μια οδυνηρή υπενθύμιση του ταξιδιού των προγόνων τους σε μακρινές χώρες.

Σήμερα, το Gurro στέκεται ως ζωντανή υπενθύμιση της ανθεκτικότητας και της επιμονής των Σκωτσέζων προγόνων του. Οι επισκέπτες του χωριού απολαμβάνουν μια ζεστή αγκαλιά της σκωτσέζικης φιλοξενίας, με ντόπιους ντυμένους με ταρτάν πρόθυμους να μοιραστούν τη μοναδική τους κληρονομιά με τον κόσμο. Και καθώς οι απόηχοι της σκωτσέζικης γκάιντας αναμειγνύονται με τον καθαρό αέρα του βουνού, το Gurro χρησιμεύει ως ζωντανή υπενθύμιση του διαρκούς δεσμού ανάμεσα σε δύο μακρινές χώρες.

Scroll to Top