Κέρδισε 1 εκατομμύριο λίρες πριν από δέκα χρόνια αλλά εξακολουθεί να εργάζεται ως μαία

λαχείο, νικήτρια, Ruth Breen

Το 2014, η Ruth Breen βρισκόταν στο μεσημεριανό διάλειμμα στο Royal Albert Edward Infirmary στο Wigan, όπου δουλεύειως μαία, όταν έλεγξε τα email της και ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει 1 εκατομμύριο λίρες στο EuroMillions.

Έπειτα από μια δεκαετία, η 45χρονη Ruth, μητέρα ενός παιδιού, εξακολουθεί να εργάζεται για το NHS (Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας), αν και της άρεσε να ταξιδεύει για διακοπές σε προορισμούς όπως το Ντουμπάι, η Αγία Λουκία και ο Μαυρίκιος.

Η καθημερινότητά της μετά από 1 εκατομμύριο λίρες

Είπε: «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά και πάλι, όχι τόσο πολύ».

«Η νίκη ήρθε την πιο τέλεια στιγμή ποτέ. Μου επέτρεψε να μειώσω τις ώρες εργασίας μου, δίνοντάς μου μια πολύ καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής».

«Είμαι πραγματικά τυχερή που εργάζομαι μόνο με μερική απασχόληση. Αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να περνώ πολύ περισσότερο χρόνο με την κόρη μου κάνοντας διασκεδαστικά μαμαδίστικα πράγματα αντί να δουλεύω κανονικά για μια πραγματικά πολυάσχολη υπηρεσία. Περάσαμε υπέροχες διακοπές, αλλά προσπαθήσαμε να είμαστε γειωμένοι και νομίζω ότι η δουλειά με βοηθά πραγματικά να το κάνω αυτό».

Η κυρία Breen ήθελε επίσης να συνεχίσει να εργάζεται ως παράδειγμα για την κόρη της, η οποία ήταν 11 ετών όταν κέρδισε. Είπε: «Το σύμπαν μου χάρισε κάτι απίστευτο, αλλά δεν μπορείς να το θεωρήσεις δεδομένο, δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί».

Η μαία της κοινότητας φτάνει τώρα στις επισκέψεις της με μια BMW X3, λέγοντας ότι η ανάγκη για χώρο αποσκευών την εμπόδισε να οδηγήσει ένα πιο σπορ μοντέλο και η πρώτη της αγορά μετά τη νίκη ήταν ένα ζευγάρι Jimmy Choos.

Είπε: «Σχεδόν έκλαψα όταν πλήρωνα για αυτά στο Selfridges γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μπορούσα να το αγοράσω και είχα τα χρήματα για να το κάνω. Ήταν λίγο συγκλονιστικό».

Η κυρία Breen εξακολουθεί να μένει στο σπίτι που αγόρασε λίγο πριν τη νίκη της και λέει ότι οι περισσότερες από τις νέες μητέρες με τις οποίες συνεργάζεται δεν γνωρίζουν ότι τις φροντίζει μία εκατομμυριούχος.

«Δε συστήνω τον εαυτό μου και λέω -ωχ, παρεπιπτόντως, κέρδισα ένα εκατομμύριο λίρες πριν από 10 χρόνια-, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει ιδέα και έτσι μου αρέσει», είπε. «Με αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και το προσωπικό όπως κάθε άλλη μαία».

Photo: indy100.com / Ruth Breen with fellow lottery winners (Anthony Devlin/PA)

Για να τιμήσει την επέτειο των 10 χρόνων από τη νίκη της, η κα Breen υποστηρίζει τη φιλανθρωπική οργάνωση The Baby Room, η οποία παρέχει τα απαραίτητα για τις νέες οικογένειες στο Wigan.

Είπε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια κρίση κόστους ζωής που συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό και τα έξοδα για τα μωρά δεν είναι φτηνά».

«Δεν είναι όλοι αρκετά τυχεροί να μπορούν απλώς να βγουν έξω και να ξοδέψουν όσα πολλά για όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν για να βεβαιωθούν ότι το μωρό έχει κάπου ασφαλή ύπνο το βράδυ».

Τράπεζα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς

Η Alison Wakefield, η οποία ίδρυσε την τράπεζα για τα μωρά το 2022 αφού απέκτησε το μικρότερο παιδί της, είπε: «Χωρίς την υποστήριξή μας θα είχαμε μωρά που κοιμόντουσαν στο πάτωμα, δεν θα είχαν ασφαλή χώρο για ύπνο, θα κοιμούνταν σε συρτάρια, θα είχαμε μωρά να χρησιμοποιούν πάνες περισσότερες από μία φορές».

«Είναι μια απαραίτητη υπηρεσία που σίγουρα χρειάζεται. Χωρίς εμάς οι άνθρωποι θα στερούνταν πολλά όπως και τα μωρά θα στερούνταν επίσης πολλά».

Scroll to Top