Πεζοπόρος ανακάλυψε ότι ο ψηλότερος καταρράκτης της Κίνας τροφοδοτείται από σωλήνα – Τι λένε οι αρχές

ψηλότερος καταρράκτης της Κίνα

Η φύση είναι ένα όμορφο και υπέροχο πράγμα, αλλά μερικοί φυσιολάτρες έμειναν με απορίες μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο με έναν διάσημο καταρράκτη στην Κίνα. Από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, μέχρι τον καταρράκτη Gullfoss της Ισλανδίας, υπάρχουν εκατοντάδες σημεία ομορφιάς σε όλο τον κόσμο.

Πώς θα νιώθατε αν μαθαίνατε ότι ο καταρράκτης δεν ήταν εντελώς οργανικός; Αυτό ακριβώς συνέβη με τον διάσημο καταρράκτη Yuntai, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο γεωλογικό πάρκο Yuntai στην Κίνα.

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες και επισκέπτες ετησίως. Ο εκπληκτικός καταρράκτης ύψους 305 μέτρων (που λέγεται ότι είναι ο ψηλότερος καταρράκτης σε όλη την Ασία) είναι ένα αξιοθαύμαστο θέαμα, αλλά ένας πεζοπόρος έκανε πρόσφατα μια απροσδόκητη ανακάλυψη.

Αφού περπάτησε μέχρι την κορυφή του τεράστιου καταρράκτη, ο πεζοπόρος βρήκε έναν σωλήνα που φαινομενικά τροφοδοτούσε το «φυσικό αξιοθέατο».

Ο χρήστης «Farisvov» ανάρτησε στο Douyin (εναλλακτική λύση της Κίνας στο TikTok) ένα βίντεο και έγραψε: «Πήγα στην πηγή του καταρράκτη Yuntai με μεγάλη δυσκολία και είδα έναν σωλήνα νερού».

«Λίγη βοήθεια για τους φίλους μου»

To βίντεο έγινε πολύ γρήγορα viral σε όλον τον κόσμος και ο καταρράκτης Yuntai έχει γίνει έκτοτε δημοφιλής στο διαδίκτυο, με πολλούς να αμφισβητούν τη γνησιότητά του.

Σύμφωνα με το BBC News, το πάρκο ασχολείται με το θέμα κα ιαξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης στάλθηκαν στο πάρκο για να ερευνήσουν το γεγονός.

Το πάρκο δημοσίευσε αργότερα εκ μέρους του καταρράκτη λέγοντας:

«Δεν περίμενα να τους γνωρίσω όλους με αυτόν τον τρόπο. Ως εποχιακό τοπίο δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαι στην πιο όμορφη μορφή μου κάθε φορά που έρχεστε να με δείτε. Έκανα μια μικρή βελτίωση κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου μόνο για να δείχνω την καλύτερή μου εμφάνιση για να συναντήσω τους φίλους μου» έγραψε το πάρκο, εκ μέρους του καταρράκτη.

Διχασμός στα social media

Η παραδοχή του πάρκου έχει διχάσει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο, με κάποιους να συμφωνούν ότι η προσθήκη του σωλήνα δεν είναι και τόσο κακό πράγμα.

«Νομίζω ότι είναι καλό να το κάνουμε. Διαφορετικά οι άνθρωποι θα απογοητευτούν αν τελικά δεν δουν τίποτα εκεί», δήλωσε ένας χρήστης στο Weibo. Ένας άλλος διερωτήθηκε αν το άτομο που δημοσίευσε το viral βίντεο δεν έχει «καλύτερα πράγματα να κάνει».

Κάποιος άλλος τόνισε ότι η προσθήκη του σωλήνα είναι «προσπάθεια καλής πίστης για τη διατήρηση του τοπίου της γραφικής περιοχής κατά τη διάρκεια ξηρών περιόδων».

Ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι.

«Δεν σέβονται τη φύση και τους τουρίστες» ανέφερε κάποιος. «Πώς θα μπορούσε να ονομάζεται πλέον ο Νο1 καταρράκτης» αναρωτήθηκε ένας άλλος.

 

Scroll to Top