Πρώην σεφ των McDonald’s αποκαλύπτει τι δεν πρέπει να παραγγείλετε στην αλυσίδα fast food

McDonald's

Υπάρχουν πολλά αγαπημένα προϊόντα στα McDonald’s, αλλά ένας πρώην σεφ των γνωστών εστιατορίων αποκάλυψε τι δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε.

Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του παραγγελία στα McDonald’s, είτε πρόκειται μια γιορτή είτε για ένα γρήγορο γεύμα έπειτα από μία βραδινή έξοδος. Λόγω της δημοτικότητας των McDonald’s, η ανακάλυψη των εσωτερικών λειτουργιών του εστιατορίου είναι πάντα συναρπαστική – και σε αυτό το σημείο έρχεται ο Mike Haracz.

Ο Haracz είναι πρώην σεφ της McDonald’s και κατείχε επίσης τον τίτλο του διευθυντή μαγειρικής καινοτομίας για το μενού των ΗΠΑ για τέσσερα χρόνια.

Mike Haracz
O σεφ Mike Haracz

«Το timing είναι τα πάντα»

Ο σεφ έχει δώσει στο παρελθόν εξηγήσεις για το γιατί η γεύση της κέτσαπ των McDonald’s είναι τόσο ξεχωριστή και έχει καταρρίψει θεωρίες συνομωσίας σχετικά με την αλυσίδα.

Πιο πρόσφατα, έχει πει στους θαυμαστές του τι θα συνιστούσε να παραγγείλουν και τι όχι. Ο Haracz τόνισε ότι ότι δεν θα παράγγελνε το εμβληματικό σάντουιτς πρωινού με bagel έτσι όπως είναι, αλλά θα αντικαθιστούσε το τυπικό διπλωμένο αυγό (folded egg) είτε με ένα στρογγυλό αυγό είτε με scrambled eggs.

Σύμφωνα με τον Haracz, το timing είναι τα πάντα. «Το διπλωμένο αυγό που χρησιμοποιείται στα σάντουιτς πρωινού τους τείνει να είναι στεγνό και να μην έχει γεύση. Και το νέο ψωμάκι δεν είναι τόσο καλό όσο ήταν, γι’ αυτό θα συνιστούσα να το ζητήσετε στον ατμό για μια καλύτερη εμπειρία burger» εξήγησε

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η συμβουλή του βασίζεται στην “προσωπική γευστική προτίμηση”. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφύγετε από άποψη ασφάλειας τροφίμων.

Mike Haracz
O σεφ Mike Haracz

Η καλύτερη επιλογή

Αλλά αν ψάχνετε για μια εξαιρετική παραγγελία, ο Haracz προτείνει ένα κλασικό.

«Η καλύτερη επιλογή είναι το quarter pounder με τυρί, αλλά πρέπει να το φάτε μέσα σε λίγα λεπτά από το σερβίρισμα για να καταλάβετε τη διαφορά. Οι ΗΠΑ έχουν στραφεί στο μαγείρεμα φρέσκου βοδινού κρέατος κατά παραγγελία για τα quarter punders» τόνισε.

«Αν περιμένετε πολύ καιρό για να το φάτε, χάνονται όλες οι ποιοτικές βελτιώσεις και η γεύση του είναι όπως παλιά» εξήγησε.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του στα McDonald’s, ο Haracz πραγματοποιούσε αισθητηριακές και ποιοτικές δοκιμές σε προϊόντα και συστατικά, οπότε γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για τον καλύτερο τρόπο να φάτε το γεύμα σας.

Scroll to Top