Το τεστ με το SMS που κάνει ένας εργοδότης για να βρει τον ιδανικό υποψήφιο

SMS τεστ

Μερικές φορές τα μικρά πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε μια δουλειά, αλλά πώς θα νιώθατε αν ένα SMS καθόριζε αν θα σας προσλάμβαναν;

Απλά πράγματα, όπως ένας ευγενικός χαιρετισμός, ένα καλό αστείο ή ένα όμορφο χαμόγελο, μπορούν να βοηθήσουν στις συνεντεύξεις για εργασία. Αλλά ο William Vanderbloemen, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία αναζήτησης στελεχών στο Χιούστον, έχει το δικό του τεστ που είναι αρκετά ασυνήθιστο.

Το τεστ με το SMS

Εξηγώντας τη διαδικασία, ο Vanderbloemen ανέφερε ότι έστελνε ένα SMS αργά το βράδυ σε πιθανούς επιτυχόντες υποψηφίους μετά τη συνέντευξή τους ως έναν τρόπο να κρίνει αν θα ταίριαζαν ή όχι στην εταιρεία και την κουλτούρα της.

Μιλώντας στο Business Insider, είπε ότι γύρω στις 10 το βράδυ, στέλνει το μήνυμα: «Γεια σου, [όνομα υποψηφίου]. Είμαι ο Μπεν. Εργάζομαι στη Vanderbloemen. Δεν ήμουν στο γραφείο σήμερα. Άκουσα ότι ήσουν εκεί. Άκουσα ότι όλοι ήταν πραγματικά εντυπωσιασμένοι μαζί σου. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω. Θα ήθελα πολύ να επικοινωνήσω μαζί σας κάποια στιγμή. Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει».

SMS τεστ

Ο Vanderbloemen δήλωσε ότι επινόησε το τεστ για να δει πόσο γρήγορα θα ανταποκριθούν, καθώς οι ρόλοι, όπου χρησιμοποιείται το τεστ, αναμένουν από τους εργαζόμενους να είναι εξαιρετικά ευέλικτοι.

Αν απαντήσετε γρήγορα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητες να πάρετε τον ρόλο.

Ενώ αυτό το τεστ φαίνεται αρκετά παράξενο, ο Vanderbloemen δήλωσε ότι το πώς θα ανταποκριθείτε ή όχι δεν θα σας εμποδίσει να πάρετε δουλειά. Πρόσθεσε ότι ακόμη και η απάντηση εντός 24 ωρών θα έβαζε τους περισσότερους υποψηφίους πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό τους.

Αλλά είπε ότι το να απαντάτε γρήγορα δεν βλάπτει και μπορεί να βοηθήσει να δείξετε ότι είστε “το ίδιο τρελοί”.

Τι δείχνει το τεστ στον Vanderbloemen

Ο Vanderbloemen, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vanderbloemen Search Group, αποφάσισε ότι το τεστ με το SMS θα μπορούσε να είναι ένα καλό μέτρο για το αν ένας υποψήφιος για εργασία θα ταίριαζε καλά με έναν πελάτη που έχει μια κουλτούρα που κινείται γρήγορα.

Εξήγησε ότι πολλοί από τους ρόλους απαιτούν από τους υποψηφίους να είναι πάντα σε εγρήγορση και ήλπιζε ότι οι υποψήφιοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να δείξουν την προθυμία τους.

«Τα απογευματινά μηνύματα στο Slack είναι σπάνια, αλλά θα πρέπει να λάβουν απάντηση το ίδιο βράδυ γιατί αυτό είναι σαν έκτακτη ανάγκη Νο.2. Η έκτακτη ανάγκη Νο.2 θα ήταν αν σας στείλω μήνυμα μετά το ωράριό σας, χρειάζομαι μια απάντηση τώρα» ανέφερε ο Vanderbloemen. «Αν σας τηλεφωνήσω εκτός ωραρίου, σηκώστε το τηλέφωνο» πρόσθεσε.

Scroll to Top