Ζαλίζει το ποσό που «έπιασε» σε δημοπρασία βιβλίο του Harry Potter

Harry Potter

Μυθιστόρημα της πρώτης έκδοσης της σειράς Harry Potter που αγοράστηκε για 13 πένες στερλίνας (GBX), δηλαδή περίπου 0,15 ευρώ, πριν σχεδόν 30 χρόνια πωλήθηκε σε δημοπρασία για 11.000 λίρες Αγγλίας (12.860 ευρώ).

Το χωρίς διορθώσεις αντίτυπο του μυθιστορήματος «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» αγοράστηκε το 1997 από ένα παλαιοπωλείο μαζί με άλλα δύο βιβλία για 40 πένες.

Harry Potter 1η έκδοση

Ο εμπειρογνώμονας βιβλίων Harry Potter, Τζιμ Σπένσερ, δήλωσε, σύμφωνα με το BBC: «Αυτό το βιβλίο έχει μεγάλη αξία. Από εδώ ξεκίνησε το φαινόμενο Χάρι Πότερ. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται σε έντυπη μορφή το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς Χάρι Πότερ».

Η γυναίκα που διέθεσε το βιβλίο προς πώληση, η οποία παραμένει ανώνυμη, αγόρασε τον τόμο όταν ήταν 26 ετών. Το βιβλίο πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Hansons σε αγοραστή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πιο ακριβό βιβλίο Harry Potter είναι το παιδικό εικονογραφημένο «Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου» που πωλήθηκε στην Amazon έναντι 1,9 εκ. αγγλικές λίρες.

Το βιβλίο με παιδικές ιστορίες για το οποίο γίνεται αναφορά στο έβδομο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» είναι χειρόγραφο και εικονογραφημένο από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και είναι ένα από τα μόλις επτά αντίτυπα που κυκλοφόρησαν.

Harry Potter 1η έκδοση

Scroll to Top