Χαμός με επικίνδυνο trend στο TikTok – Τι είναι η «τηγανητή οδοντογλυφίδα»

Στο ΤikTok δημιουργούνται μερικά από τις πιο περίεργα trends, από το επικίνδυνο παιχνίδι skull breaker που είχε οδηγήσει σε τραυματισμούς παιδιών, έως την πρόκληση χορού Cha-Cha Slide.

Το πιο πρόσφατο trend που έγινε viral στο TikTok είναι η μόδα με την οδοντογλυφίδα.

Τι είναι το “deep-fried toothpick” trend στο TikTok;

Σύμφωνα με τη νέα τάση που κάνει θραύση στο TikTok, χρήστες από όλο τον κόσμο τηγανίζουν οδοντογλυφίδες σε καυτό λάδι. Το αποτέλεσμα είναι ένα σγουρό πράγμα που μοιάζει με μπούκλες μαλλιών.  To trend deep-fried toothpick καλεί τους χρήστες να τις στεγνώσουν και να τις καταναλώσουν.

Η τάση ξεκίνησε από έναν χρήστη του TikTok ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο τηγάνιζε οδοντογλυφίδες. Το βίντεο έγινε γρήγορα viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια προβολές. Από τότε, χιλιάδες χρήστες του TikTok έχουν δημοσιεύσει τα δικά τους βίντεο με τη συμμετοχή τους στην πρόκληση.

Κάποιοι τρώνε το «σνακ» ακριβώς έτσι, δηλαδή σκέτο, ενώ άλλοι προσθέτουν και… καρυκεύματα.  Οι οδοντογλυφίδες που χρησιμοποιούνται δεν είναι φτιαγμένες από ξύλο, αλλά από γλυκοπατάτα ή από άμυλο καλαμποκιού.

Αν και οι οδοντογλυφίδες περιέχουν άμυλα που υπάρχουν σε σνακ, τα εργαλεία καθαρισμού των δοντιών δεν είναι φτιαγμένα για κατανάλωση.

Η σελίδα με το trend έχει πάνω από 648,3 εκατομμύρια προβολές στo TikTok .

H τάση ξεκίνησε από τη Νότια Κορέα, και από τότε που έγινε μόδα,  αξιωματούχοι της χώρας έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες να μην συμμετέχουν σε αυτό το επικίνδυνο trend.

Το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Κορέας ανέφερε στο X, πρώην Twitter: «Οι οδοντογλυφίδες από άμυλο είναι ένα προϊόν υγιεινής!

Η διαχείριση της ασφάλειας των προϊόντων υγιεινής γίνεται σύμφωνα με πρότυπα και προδιαγραφές για συστατικά, μεθόδους παρασκευής και χρήσεις, αλλά η ασφάλειά τους ως φαγητά δεν έχει επαληθευτεί. Μην τα καταναλώνετε!»

Εκτός από τα πρόσθετα αμύλου, οι οδοντογλυφίδες αναμειγνύονται με σορβιτόλη, η οποία μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή έμετο εάν καταναλωθεί σε υπερβολικό βαθμό.

Τι λένε οι άνθρωποι για αυτήν την τάση στο διαδίκτυο;

Καθώς η πρόκληση συνεχίζει να γίνεται viral σε όλη τη Νότια Κορέα, πολλοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το trend. Ένας χρήστης του TikTok έγραψε: «Ένα εκατομμύριο είδη φαγητού υπάρχουν εκεί έξω, αλλά γιατί οδοντογλυφίδες». «Μπορούσαν απλώς να το κάνουν με οποιοδήποτε νουντλς  ή αποξηραμένο άμυλο. Το πράσινο χρώμα με κάνει να πιστεύω ότι έχει επικίνδυνα χημικά και χρωστικές», είπε ένας άλλος.

Καθώς πολλοί είναι αντίθετοι στο να δοκιμάσουν τη νέα τάση, ένας χρήστης το δοκίμασε και είπε «Είναι πολύ τραγανό».

 

Scroll to Top