Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Greek Mythology Quiz

Η ελληνική μυθολογία είναι ένας θησαυρός ιστοριών, θρύλων και μύθων που έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες, συγγραφείς και φιλοσόφους εδώ και πολλούς αιώνες. Στο κουίζ που ακολουθεί μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας για τους θεούς, τους ήρωες και τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να απαντήσετε σωστά και στις τρεις ερωτήσεις του κουίζ, θα πρέπει να έχετε πολύ καλή γνώση των ελληνικών μύθων! Είστε έτοιμοι να τεστάρετε τις γνώσεις σας και κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν και σε όσα μάθατε στο σχολείο;

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Πόσες κόρες είχε ο Δαναός, ο βασιλιάς της Λιβύης;

Δαναός
Σωστά! Λάθος

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δαναός απέκτησε 50 κόρες, τις Δαναΐδες, από τις γυναίκες που παντρεύτηκε (Ευρώπη, Αντινόη, Τεγέα και Κασσιέπεια).

Πόσες φορές δημιουργήθηκε το γένος των ανθρώπων;

Greek Mythology Quiz
Σωστά! Λάθος

Τα Γένη των Ανθρώπων είναι τα στάδια της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία και την μετέπειτα ρωμαϊκή ερμηνεία της ήταν πέντε: το Χρυσό Γένος, το Αργυρό Γένος, το Χάλκινο Γένος, το Ηρωϊκό Γένος και το Γένος του Σιδήρου.

Με τι τρόπο ταξιδεύει ο Απόλλωνας για τη χώρα των Υπερβορείων;

Απόλλωνας
Σωστά! Λάθος

Ο Απόλλωνας συνδεόταν άρρηκτα με τους Υπερβόρειους. Λέγεται πως όταν γεννήθηκε, ο Δίας -αφού τον στεφάνωσε με χρυσή ταινία- τον ανέβασε σε άρμα που τον έσερναν κύκνοι και τον έστειλε να παρέχει χρησμούς στους Δελφούς.

Scroll to Top