Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Greek Mythology Quiz

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Ποιος εξημέρωσε τον Πήγασο;

Βελλεροφόντης Πήγασος
Σωστά! Λάθος

Σύμφωνα με τον Πίνδαρο, η Αθηνά έδωσε στον Βελλεροφόντη ως δώρο ένα χρυσό χαλινάρι, που ήταν μαγικό, το οποίο εκείνο χρησιμοποίησε και αιχμαλώτισε τον Πήγασο, τη στιγμή που εκείνος έπινε νερό στην πηγή της Πειρήνης.

Ο Αχιλλέας ήταν αρχηγός των...

Αχιλλέας Μπραντ Πιτ
Σωστά! Λάθος

Κατά τον Όμηρο οι Μυρμιδόνες ήταν πολεμικός λαός με αρχηγό τον Αχιλλέα. Το βασίλειό τους εκτεινόταν από τα Φάρσαλα, τον Σπερχειό ως τη Μελιταία, τη Φθία και την Αλόπη.

Ποια έδωσε στον Θησέα ένα κουβάρι νήμα για να βγει από τον Λαβύρινθο;

Θησέας
Σωστά! Λάθος

Όταν ο Θησέας έφτασε στην Κρήτη, γνώρισε την κόρη του Μίνωα, την Αριάδνη, και ερωτεύτηκαν. Η Αριάδνη τον έβαλε να υποσχεθεί ότι θα την έπαιρνε στην πατρίδα του και θα την παντρυόταν. Η Αριάδνη έδωσε στον Θησέα ένα κουβάρι κλωστή, τον «Μίτο της Αριάδνης», ώστε όταν έμπαινε στον λαβύρινθο να το ξετυλίγει, για να μπορέσει αφού σκοτώσει τον Μινώταυρο, να βρει την έξοδο.

Scroll to Top