Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι την ελληνική μυθολογία; Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

zeus statue

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Πώς λεγόταν η παραμάνα του Οδυσσέα;

Οδυσσέας
Σωστά! Λάθος

Η Ευρύκλεια, ήταν η παραμάνα του Οδυσσέα, η οποία τον αναγνώρισε μετά την επιστροφή του στην Ιθάκη την ώρα που του έπλενε τα πόδια, από μία ουλή ακριβώς πάνω από το γόνατό του.

Σε τι μεταμορφώθηκε ο Δίας για να ζευγαρώσει με τη Δανάη;

zeus statue
Σωστά! Λάθος

Ο Δίας ερωτεύτηκε τη Δανάη, την οποία είχε κλειδώσει σε μία φυλακή ο πατέρας της, ο βασιλιάς Ακρίσιος επειδή είχε λάβει ένα χρησμό, σύμφωνα με τον οποίο θα τον σκότωνε ο εγγονός του. Ο Δίας μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή και έτσι εισχώρησε, από μία χαραμάδα, στη φυλακή της. Από την ένωση αυτή γεννήθηκε ο Περσέας.

Εκτός από τον Τρωικό Πόλεμο, ο Νέστορας είχε επίσης πάρει μέρος στην...

Νέστορας
Σωστά! Λάθος

Ο Νέστορας ήταν γιος του Νηλέα και της Χλωρίδας. Πολέμησε μαζί με τους Λαπίθες στον πόλεμο εναντίον των Κενταύρων, στην Αργοναυτική εκστρατεία, στη θήρα του Καλυδώνιου Κάπρου και στον Τρωικό Πόλεμο.

Scroll to Top