Κουίζ: Πόσο καλά θυμάστε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Δήμητρα

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Ποιος από τους παρακάτω δεν ήταν αδελφός του Προμηθέα, που έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους;

Προμηθέας
Σωστά! Λάθος

Ο Προμηθεύς ήταν μυθική μορφή της αρχαιότητας. Γιος του Τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Ασίας ή Κλυμένης, και παππούς του Έλληνος. Αδέλφια του ήταν οι Ιαπετίδες Επιμηθέας, Άτλας και Μενοίτιος.

Ποια ήταν η μητέρα της Ήρας;

Ήρα
Σωστά! Λάθος

Στην ελληνική μυθολογία η Ήρα ήταν σύζυγος του Δία, κόρη του Τιτάνα Κρόνου και της Τιτανίδας Ρέας. Ήταν η θεά του γάμου.

Ποιο από τα παρακάτω δεν ήταν σύμβολο της Δήμητρας;

Δήμητρα
Σωστά! Λάθος

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, τα σύμβολα της Δήμητρας ήταν το Κέρας της Αμάλθειας, το σιτάρι, η δάδα και το ψωμί. Το ρόδι ήταν σύμβολο της Ήρας

Scroll to Top