Κουίζ: Πόσο καλά θυμάστε την ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να κάνετε το 3 στα 3;

Το συναρπαστικό «σύμπαν» της ελληνικής μυθολογίας αποτελείται, μεταξύ άλλων, από παντοδύναμους θεούς, πανίσχυρους τιτάνες , φοβερά τέρατα και ατρόμητους ήρωες. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε; Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Σε ποιον είναι αφιερωμένη η ραψωδία Ε της Ιλιάδας;

Ιλιάδα
Σωστά! Λάθος

Στην ραψωδία Ε της Ιλιάδας, ο Διομήδης αναδεικνύεται σε κυρίαρχη μορφή της μάχης και όλα δείχνουν ότι η Αθηνά ετοιμάζει την αριστεία του: τον περιβάλλει με φως, τον γεμίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση και εκείνος ρίχνεται ακάθεκτος στη μάχη.

Ποιο ήταν το μόνο «δώρο» που δεν έμεινε πίσω, όταν η Πανδώρα άνοιξε το κουτί της;

Το κουτί της Πανδώρας
Σωστά! Λάθος

Σύμφωνα με τον Ησίοδο, όταν ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά από τον ουρανό, ο Δίας, ο βασιλιάς των θεών, πήρε εκδίκηση παρουσιάζοντας την Πανδώρα στον αδερφό του Προμηθέα, Επιμηθέα. Η Πανδώρα άνοιξε ένα βάζο που άφησε στη φροντίδα της που περιείχε αρρώστια, θάνατο και πολλά άλλα απροσδιόριστα κακά, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώθηκαν στον κόσμο. Παρόλο που έσπευσε να κλείσει το δοχείο, μόνο ένα πράγμα έμεινε πίσω - συνήθως μεταφράζεται ως Ελπίδα.

Τι κρατάει ο Ερμής στις απεικονίσεις του;

Ερμής
Σωστά! Λάθος

Στην ελληνική μυθολογία, ο Θεός Ερμής κρατούσε στα χέρια του το κηρύκειο, που ήταν και το κύριο έμβλημα του. Το κηρύκειο αποτελείται από μία λεπτή ράβδο από ξύλο δάφνης ή ελιάς, γύρω από την οποία είναι τυλιγμένα δύο φίδια που τα κεφάλια τους συναντιόνται αντικρυστά.

Scroll to Top