Κουίζ: Πόσο καλοί είστε στην ελληνική μυθολογία; Μπορείτε να απαντήσετε σωστά και στις 3 ερωτήσεις;

Θεοί, τιτάνες, μούσες και διαφόρων ειδών μυθικά πλάσματα είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το συναρπαστικό σύμπαν της ελληνικής μυθολογίας. Σε αυτό κουίζ, θα έχετε την ευκαιρία να τεστάρετε τις γνώσεις σας για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες της ελληνικής μυθολογίας.

Για να μπορέσετε να κάνετε το 3 στα 3 στις ερωτήσεις, δεν χρειάζεται να ξέρετε τα πάντα από την ελληνική μυθολογία. Απλά πρέπει να έχετε συγκρατήσει μερικές πληροφορίες που μάθατε στο σχολείο.

Ξεκινήστε το κουίζ τώρα! Προσέξτε όμως, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Απαντήστε στις τρεις παρακάτω ερωτήσεις και δείτε τι θυμάστε για την ελληνική μυθολογία!

Τι έδωσε η Αριάδνη στον Θησέα;

Σωστά! Λάθος

Όταν ο Θησέας έφτασε στην Κρήτη, γνώρισε την κόρη του Μίνωα, την Αριάδνη, και ερωτεύτηκαν. Η Αριάδνη τον έβαλε να υποσχεθεί ότι θα την έπαιρνε στην πατρίδα του και θα την παντρευόταν. Η Αριάδνη έδωσε στον Θησέα ένα κουβάρι νήμα, τον «Μίτο της Αριάδνης», ώστε όταν έμπαινε στον λαβύρινθο να το ξετυλίγει, για να μπορέσει αφού σκοτώσει τον Μινώταυρο, να βρει την έξοδο.

Πώς γεννήθηκαν οι Κένταυροι;

Κένταυρος
Σωστά! Λάθος

Οι Κένταυροι ήταν μυθολογικά πλάσματα της αρχαιότητας, όπου εικονογραφούνται ως μισοί άνθρωποι και μισοί άλογα. Η ύπαρξή τους οφείλεται κατά την επικρατέστερη εκδοχή του μύθου στην ασέβεια που επέδειξε ο Ιξίωνας, που αφού προκάλεσε την οργή ανθρώπων και θεών με την αποτρόπαια δολοφονία του πατέρα της μνηστής του, βρήκε καταφύγιο στον Δία. Εκεί διαπράττοντας για δεύτερη φορά ύβρη επιχειρεί να βιάσει την θεά Ήρα, τη σύζυγο του Δία. Ο Δίας επιχειρώντας να τον τιμωρήσει δίνει τη μορφή της Ήρας σε μια Νεφέλη και ο Ιξίωνας επιχειρεί να σμίξει με αυτή. Από την ένωση του Ιξίωνα με την Νεφέλη γεννήθηκε ένα αποκρουστικό πλάσμα ο Κένταυρος.

Ποια ήταν η θεά της Φιλοξενίας;

Greek Mythology Quiz
Σωστά! Λάθος

Η Νεφέλη ήταν Γυναίκα του Αθάμαντος, παιδιά της ήταν ο Φρίξος και η Έλλη. Η Νεφέλη υπήρξε η θεά της Φιλοξενίας, ήταν Ωκεανίδα.

Scroll to Top