Μαθηματικό παζλ: Βρείτε τη λύση σε 7 δευτερόλεπτα

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς διαδικτυακές δραστηριότητες στις μέρες μας που βοηθούν στην τόνωση της λογικής και της αναλυτικής μας σκέψης. Μια τέτοια δραστηριότητα είναι το μαθηματικό παζλ, το οποίο έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των χρηστών του ίντερνετ.

Σε τέτοιες προκλήσεις, οι δεξιότητες αναλυτικής σκέψης του αναγνώστη δοκιμάζονται κάνοντας δύσκολες ερωτήσεις μαθηματικών παζλ.

Η βασική προϋπόθεση ενός μαθηματικού παζλ περιλαμβάνει μαθηματικές εξισώσεις με κρυφή τιμή. Οι αναγνώστες πρέπει να λύσουν το μαθηματικό παζλ εφαρμόζοντας τους βασικούς κανόνες των μαθηματικών.

Είστε έτοιμοι να αποδείξετε τις ικανότητές σας στην επίλυση προβλημάτων; Ας αρχίσουμε. Δείτε προσεκτικά:

Η εικόνα που κοινοποιήθηκε παραπάνω απεικονίζει μια σειρά από μαθηματικές εξισώσεις. Οι αναγνώστες πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το πρόβλημα για να προσδιορίσουν τη σωστή απάντηση.

Αυτή είναι μια πρόκληση μέτριου επιπέδου και άτομα με υψηλή νοημοσύνη και εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια θα λύσουν το μαθηματικό παζλ πιο γρήγορα από άλλα.

Το πιο σημαντικό μέρος της επίλυσης αυτού του δύσκολου μαθηματικού προβλήματος είναι ο εντοπισμός του μοτίβου. Μόλις εντοπιστεί το μοτίβο, το παζλ θα λυθεί εν ριπή οφθαλμού.

Έχετε αναγνωρίσει το μοτίβο; Βιαστείτε! Δεν μένει πολύς χρόνος.

Κοιτάξτε ξανά την εικόνα και εφαρμόστε τους βασικούς κανόνες των μαθηματικών για να λύσετε το παζλ.

Το ρολόι χτυπάει γρήγορα. Και… Ο χρόνος τελείωσε. Πόσοι από εσάς καταφέρατε να λύσετε το μαθηματικό παζλ;

Μερικά από τα πιο έξυπνα μυαλά μπορεί να έχουν λύσει αυτό το μαθηματικό παζλ, ενώ άλλα μπορεί να αναζητούν ακόμα τη λύση. Μπορείτε να σταματήσετε την αναζήτηση τώρα.

Θέλετε να μάθετε τη λύση, σωστά; Δείτε τη λύση παρακάτω!

Η λύση του μαθηματικού παζλ

Το μοτίβο που ακολουθείται για την επίλυση του μαθηματικού παζλ είναι το εξής: Πολλαπλασιάστε τους αριθμούς στην αριστερή πλευρά και προσθέστε το άθροισμα των ψηφίων τους για να πάρετε την τιμή στη δεξιά πλευρά.

Για παράδειγμα:

Το 4+8 = 5 προκύπτει πολλαπλασιάζοντας το 4 και το 8 μαζί, που είναι 32, και μετά προσθέτοντας τα ψηφία 3 και 2 μαζί, κάνοντας τον αριθμό 5.

4*8 = 32 και 3 + 2 = 5.

Ομοίως, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, η τιμή 9+9 που λείπει βρέθηκε να είναι 9.

Scroll to Top