Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Μετακινήστε 1 σπίρτo για να λύσετε την εξίσωση – Έχετε 20 δευτερόλεπτα

Τεστ IQ σπίρτο

Ένα νέο τεστ IQ δυσκολεύει τους χρήστες των social media. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 20 δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας.

Αυτό το τεστ είναι μαθηματικό παζλ, που είναι μια δυσκολότερη εκδοχή των γρίφων, καθώς επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να τα λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Το παρακάτω τεστ IQ εμφανίζεται η εξίσωση «5 – 2 – 7 = 4», με τα νούμερα και τα μαθηματικά σύμβολα να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από σπίρτα. Η ισότητα είναι λάθος καθώς «5 – 2 – 7 = -4». Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διορθώσετε αυτήν την εξίσωση για να είναι σωστό το αποτέλεσμα, μετακινώντας μόνο ένα σπίρτο.

Το τεστ IQ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχετε μόνο 20 δευτερόλεπτα για να βρείτε την σωστή απάντηση. Μπορείτε να το λύσετε;

Τεστ IQ σπίρτο
πηγή: abmeyerwood

Η λύση του τεστ IQ

Το συγκεκριμένο τεστ έχει δύο λύσεις.

Η 1η λύση

Εάν στο σύμβολο του ίσον αφαιρέσετε το πάνω σπίρτο και το μεταφέρεται στο 2ο σύμβολο του μέιον, τότε αυτό μετατρέπεται σε ίσο. Άρα η ισότητα γίνεται «5 – 2 = 7 – 4» που είναι σωστή.

Τεστ IQ σπίρτο λύση
πηγή: abmeyerwood

Η 2η λύση

Εάν από το νούμερο 7 αφαιρέσετε το οριζόντιο σπίρτο, τότε γίνεται ο αριθμός 1. Αν το σπίρτο που βγάλατε το τοποθετήσετε κάθετα στο 2ο σύμβολο του μείον, αυτό μετατρέπεται σε πρόσθεση. Τότε η ισότητα γίνεται «5 – 2 + 1 = 4» που είναι σωστή

Scroll to Top