Τεστ IQ για δυνατούς λύτες: Mπορείτε να βρείτε τον αριθμό που λείπει από τον κωδικό σε 18 δευτερόλεπτα

Τεστ IQ κωδικός

Αυτό το δύσκολο τεστ IQ θα τεστάρει την παρατηρητικότητα και την αντίληψή σας. Εσείς μπορείτε να βρείτε τον αριθμό που λείπει από τον κωδικό σε 18 δευτερόλεπτα;

Τα τεστ IQ με εικόνες είναι μια μορφή παιχνιδιού για τον εγκέφαλο που δοκιμάζει την κριτική σκέψη του αναγνώστη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Αυτές οι προκλήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας. Τα τεστ παρατηρητικότητας, τα μαθηματικά παζλ και τα τεστ IQ είναι πολύ καλοί τρόποι για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας και να κρατήσετε την όρασή σας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει ένα χρηματοκιβώτιο που έχει έναν 12ψήφιο κωδικό. Εμφανίζονται οι 11 από τους 12 αριθμούς και το τεστ σας ζητείται να βρείτε ποιος είναι ο αριθμός που λείπει. Ωστόσο δεν έχετε πολύ χρόνο. Πρέπει να βρείτε την απάντηση σε μόλις 18 δευτερόλεπτα.

Τεστ IQ: Mπορείτε να βρείτε τον αριθμό που λείπει από τον κωδικό σε 18 δευτερόλεπτα;

Τεστ IQ κωδικός

Η λύση του Τεστ IQ

Η σωστή απάντηση είναι ότι λείπει ο αριθμός 4. Αν χωρίσετε τους αριθμούς σε τετράδες (2 από πάνω και 2 από κάτω), θα παρατηρήσετε ότι ο δεξιά κάτω αριθμός προκύπτει αν πολλαπλασιάσετε τον αριστερά πάνω αριθμό με το 2, και ο αριστερά κάτω αριθμός προκύπτει αν διαιρέσετε τον δεξιά πάνω αριθμό με το 2.

Δηλαδή: 

  • 2 × 2 = 4
  • 6 ÷ 2 = 3

Και:

  • 1 × 2 = 2
  • 8 ÷ 2 = 4

Άρα ο αριθμός που λείπει είναι το 4, καθώς:

  • 2 × 2 = 4
  • 3 × 2= 6

Τεστ IQ κωδικός λύση

Scroll to Top