Τεστ IQ μόνο για ιδιοφυΐες: Mπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει;

Ένα νέο τεστ IQ μπερδεύει τους χρήστες του διαδικτύου θέλοντας να τους κάνει να ανασύρουν τον μαθηματικό που «κρύβουν» μέσα τους. Εσείς μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει από την παρακάτω μαθηματική ακολουθία;

Τα τεστ IQ με εικόνες είναι μια μορφή παιχνιδιού για τον εγκέφαλο που δοκιμάζει την κριτική σκέψη του αναγνώστη και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Αυτές οι προκλήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη νοημοσύνη και να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή σας.

Οι πιο συνηθισμένες προκλήσεις παζλ εικόνων περιλαμβάνουν την εύρεση ενός λάθους, την επίλυση ενός κώδικα ή τον εντοπισμό του κρυμμένου αντικειμένου στην εικόνα. Στο συγκεκριμένο τεστ αυτό που σας πρέπει να βρείτε είναι η τιμή που λείπει σε μία σειρά σειρά αριθμών.

Τεστ IQ: Mπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει από την ακολουθία;

Η λύση του Τεστ IQ

Για να λύσετε αυτό το τεστ, πρέπει να είστε μεθοδικοί και λογικοί. Αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε προσεκτικά το πρόβλημα, να κατανοήσετε τους συγκεκριμένους κανόνες του. Εξερευνήστε τις διαφορετικές οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορούν να ερμηνευτούν οι αριθμοί.

Αν καταφέρατε να λύσετε το τεστ, συγχαρητήρια! Αν όχι πάμε να δούμε μαζί τη λύση: 

Αν προσπαθήσετε να βρείτε τη σχέση μεταξύ των αριθμών θα διαπιστώσετε πως το άθροισμα των αριθμών της κάθε κάθετης στήλης ισούται με 200. 

  • 31+68+91+10=200
  • 17+19+22+142=200
  • 58+61+70+11=200

Έτσι για να βγει ο αριθμός 200 και στην τελευταία στήλη πρέπει στο κουτί να μπει ο αριθμός 7. 

Scroll to Top