Τεστ παρατηρητικότητας: Μόνο οι εξαιρετικά ευφυείς μπορούν να βρουν τις 3 διαφορές στις εικόνες με το αγόρι στο μπάνιο σε 12 δευτερόλεπτα

Τεστ παρατηρητικότητας

Τα τεστ παρατηρητικότητας «Βρες τις διαφορές» είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την οπτική μνήμη και τις γνωστικές ικανότητές σας. Δοκιμάζουν την παρατηρητικότητά σας, και πόση προσοχή δίνετε στις λεπτομέρειες. Το να αναγνωρίσετε τις διαφορές μεταξύ δύο σχεδόν ίδιων εικόνων είναι δύσκολο αρκετές φορές.

Τα παιχνίδια με διαφορές, όπως και οι οπτικές ψευδαισθήσεις, είναι από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξετε δεξιότητες παρατήρησης, ενώ είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να κάνετε ένα διάλειμμα από την δύσκολη καθημερινότητα. Σε αυτήν την πρόκληση, οι αναγνώστες πρέπει να εντοπίσουν διαφορές μεταξύ δύο εικόνων με ένα αγόρι που κάνει μπάνιο.

Οι δύο εικόνες μοιάζουν σχεδόν ίδιες με την πρώτη ματιά, έτσι δεν είναι; Αλλά δεν είναι. Υπάρχουν τρεις διαφορές μεταξύ των δύο εικόνων και οι αναγνώστες πρέπει να τις εντοπίσουν μέσα σε 12 δευτερόλεπτα.

Μελέτες δείχνουν ότι η ενασχόληση με τέτοιες δραστηριότητες διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Επομένως, η εξάσκηση σε αυτές τις έχει ως αποτέλεσμα ενισχυμένη συγκέντρωση και καλύτερη διατήρηση της μνήμης.

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με το αγόρι δυο μπάνιο σε 12 δευτερόλεπτα;

Ο χρόνος σας ξεκινά τώρα! Οι διαφορές μπορεί να είναι πολύ λεπτές ή πολύ εμφανείς, και ως εκ τούτου, οι αναγνώστες πρέπει να δείξουν εξαιρετική προσοχή για να εντοπίσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο εικόνων.

Στις εικόνες βλέπετε ένα αγοράκι που κάνει μπάνιο. Υπάρχουν όμως τρεις διαφορές. Μπορείτε να τις βρείτε σε 12 δευτερόλεπτα;

Τεστ παρατηρητικότητας
Πηγή: Brain Gym International

Η λύση για το τεστ παρατηρητικότητας

 

Πόσοι από εσάς καταφέρατε να εντοπίσετε όλες τις διαφορές εντός του χρονικού ορίου; Συγχαρητήρια σε όσους αναγνώστες μπόρεσαν να εντοπίσουν και τις 3. Αν δεν καταφέρατε να βρείτε και τις 3 διαφορές δείτε την απάντηση στην παρακάτω εικόνα.

Τεστ παρατηρητικότητας
Πηγή: Brain Gym International
Scroll to Top