Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει αν είστε εγωκεντρικοί

Ένα νέο τεστ προσωπικότητας υπόσχεται να σας αποκαλύψει κατά πόσο είστε ένα εγωκεντρικό άτομο ή δίνετε προτεραιότητα στους άλλους;

Η απάντηση μπορεί να κρύβεται σε κοινή θέα, ή μάλλον, σε αυτό που βλέπετε πρώτα σε ορισμένες εικόνες.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις ξεγελούν την αντίληψή μας, κάνοντάς μας να βλέπουμε κάτι διαφορετικό από το πώς υπάρχει στην πραγματικότητα. Οι ψευδαισθήσεις συχνά περιλαμβάνουν παραμόρφωση του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος ή της κίνησης. Ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις οπτικές πληροφορίες με βάση διάφορες ενδείξεις και παραδοχές, οι οποίες μερικές φορές μπορεί να εξαπατηθούν από τον τρόπο με τον οποίο μας παρουσιάζεται μια εικόνα ή μια σκηνή.

Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε μία εικόνα. Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό που τραβάει το βλέμμα σας με την πρώτη ματιά. Τι βλέπετε; Τα δέντρα ή τα πρόσωπα;

Τα δέντρα

Εάν πρώτο στοιχείο που συνέλαβε το βλέμμα σας ήταν δέντρα αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι έχετε μια βαθιά ανεξάρτητη και αυτόνομη προσωπικότητα. Είστε κάποιος που είναι αυτάρκης, δεν φοβάται να περπατήσει μόνος του στο μονοπάτι της ζωής. Η ικανότητά σας να αντλείτε από μέσα σας τους όσα χρειάζεστε για να υπάρξετε είναι αξιοσημείωτη.

Ωστόσο, αυτή η τάση θα μπορούσε να ερμηνευθεί από ορισμένους ως ένδειξη εγωισμού, αν και αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα. Μπορεί απλώς να εκτιμάτε ιδιαίτερα τον προσωπικό σας χώρο και να εστιάζετε στους δικούς σας στόχους και την ατομική σας ανάπτυξη.

Τα πρόσωπα

Εάν το βλέμμα σας έπεσε κατευθείαν στα πρόσωπα σημαίνει ότι διακατέχεστε από ένα αλτρουιστικό πνεύμα. Είστε προσηλωμένοι στην προσφορά και την βοήθεια, είστε πάντα έτοιμοι να ακούσετε τους άλλους, να τους συμπαρασταθείτε και να τους υποστηρίξετε.

Scroll to Top