Δεν φαντάζεστε πόσο αξίζει σήμερα ένα διάσημο Nintendo παιχνίδι από το 1994 – Ζαλίζει το ποσό

Nintendo SNES

Ένα αναγνωρισμένο παιχνίδι που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 1990 αξίζει εκατοντάδες δολάρια και ενδεχομένως ακόμη και χιλιάδες δολάρια. Η επιτυχία του Super Nintendo Entertainment System (SNES) πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και τώρα είναι ένα περιζήτητο συλλεκτικό αντικείμενο.

Πρόκειται για το Final Fantasy III που κυκλοφόρησε στο SNES τον Απρίλιο του 1994. Παραδόξως, το παιχνίδι κυκλοφόρησε ως Final Fantasy VI στην Ιαπωνία – αλλά μόνο δύο παιχνίδια της σειράς είχαν εντοπιστεί στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή, οπότε το όνομα άλλαξε για την κυκλοφορία στη Βόρεια Αμερική.

Ένα σφραγισμένο αντίγραφο του Final Fantasy III (η αμερικανική έκδοση) αποτιμάται στα 1.458,17 δολάρια, σύμφωνα με το PriceCharting.com.

Αν το έχετε βαθμολογήσει επαγγελματικά, τότε η πιθανή τιμή ανεβαίνει στο ιλιγγιώδες ποσό των 6.851 δολαρίων. Μια πλήρης έκδοση του παιχνιδιού σε κουτί φέρεται να αξίζει 337,36 δολάρια. H «κασέτα» από μόνη της μπορεί να πωληθεί έως και 63 δολάρια.

Μόνο το κουτί έχει αξία 139,95 δολάρια, ενώ το εγχειρίδιο εκτιμάται ότι αξίζει 46,99 δολάρια.

Το ποσό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι συλλέκτες μπορεί να ποικίλλει. Πρόκειται απλώς για εκτιμήσεις που βασίζονται σε προηγούμενες πωλήσεις του παιχνιδιού. «Ενημερώνουμε τις τιμές μας καθημερινά από πηγές σε όλο το διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα δεδομένα είναι ακριβή και επίκαιρα», εξηγεί το PriceCharting.

To Final Fantasy III

Το Final Fantasy III (ή Final Fantasy VI όπως ήταν γνωστό στην Ιαπωνία) ήταν ένα RPG που κυκλοφόρησε για το SNES το 1994. Ήταν η έκτη κύρια προσθήκη στο franchise, και ήταν η τελευταία που διέθετε 2D-sprite γραφικά – εγκαταλείφθηκε για 3D γραφικά στο Final Fantasy VII του 1997.

Το παιχνίδι υιοθέτησε ένα σκηνικό βιομηχανικής επανάστασης σε στιλ steampunk, σε αντίθεση με τη μεσαιωνική αίσθηση των προηγούμενων παιχνιδιών. Απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και έχει πολύ εντυπωσιακή βαθμολογία 92/100 στο Metacritic.

Ο τίτλος κέρδισε επίσης πολλά βραβεία και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια όλων των εποχών. Μέχρι τον Μάρτιο του 2003, είχαν πωληθεί περίπου 3,48 εκατομμύρια αντίτυπα του παιχνιδιού παγκοσμίως. Περίπου τα δύο τρίτα από αυτά ήταν στην Ιαπωνία, ενώ τα υπόλοιπα πωλήθηκαν σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ.

Scroll to Top