Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Τα σχέδιά της για ένα σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite  

Disney Epic Games

Η Disney και η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, Epic Games, προχώρησαν σε συνεργασία για την δημιουργία ενός «εκτεταμένου και ανοιχτού σύμπαντος παιχνιδιών και ψυχαγωγίας». Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, η Disney αποκάλυψε ότι επενδύει 1,5 δισ. δολάρια σε μετοχές της Epic.

Οι λεπτομέρειες για το πώς θα μοιάζει αυτό το εγχείρημα που μοιάζει με metaverse είναι λιγοστές. Ωστόσο η Disney εξηγεί:

«Εκτός του ότι θα είναι μια εμπειρία παιχνιδιών παγκόσμιας κλάσης και θα συνεργάζεται με το Fortnite, το νέο μόνιμο σύμπαν θα προσφέρει μια πληθώρα ευκαιριών στους καταναλωτές να παίξουν, να παρακολουθήσουν, να ψωνίσουν και να ασχοληθούν με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες από τη Disney, την Pixar, τη Marvel, το Star Wars, το Avatar και άλλα. Οι παίκτες, οι gamers και οι θαυμαστές θα μπορούν να δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες, να εκφράζουν το fandom τους με έναν ξεχωριστό τρόπο Disney και να μοιράζονται περιεχόμενο μεταξύ τους με τρόπους που αγαπούν. Όλα αυτά θα υποστηρίζονται από την Unreal Engine».

Αυτό μοιάζει πολύ με την πρόσφατη συνεργασία της Epic με τη Lego. Το 2022, η Epic έλαβε μια επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων – η οποία μοιράστηκε μεταξύ της Sony και της KIRKBI, μιας επενδυτικής εταιρείας με επικεφαλής την οικογένεια που βρίσκεται πίσω από τη Lego, που είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του παιχνιδιού επιβίωσης Lego Fortnite νωρίτερα φέτος.

Το λανσάρισμα αυτό ήταν μέρος μιας νέας εποχής για το Fortnite, καθώς η Epic έκανε μια σημαντική προσπάθεια να επεκταθεί πέρα από τις ρίζες του παιχνιδιού battle royale, μετατρέποντάς το σε μια πλατφόρμα για άλλα είδη παιχνιδιών και εμπειριών. Η κυκλοφορία του Lego Fortnite συνδυάστηκε με το Fortnite Festival (ένα μουσικό παιχνίδι από τους δημιουργούς του Rock Band) και το Rocket Racing (ένα αγωνιστικό από το στούντιο πίσω από το Rocket League).

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία μεταξύ της Disney και του Fortnite, καθώς ένας τεράστιος αριθμός χαρακτήρων Star Wars, Marvel και άλλων χαρακτήρων της Disney έχουν εμφανιστεί στο παιχνίδι. Πίσω στο 2020, υπήρξε μια ολόκληρη σεζόν με θέμα τη Marvel στο παιχνίδι battle royale.

«Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη είσοδο της Disney στον κόσμο των παιχνιδιών και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Bob Iger. «Ανυπομονούμε οι θαυμαστές να βιώσουν τις ιστορίες και τους κόσμους της Disney που αγαπούν με νέους πρωτοποριακούς τρόπους».

Το αφεντικό της Epic, Tim Sweeney, πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε σε κάτι εντελώς νέο για να δημιουργήσουμε ένα διαρκές, ανοιχτό και διαλειτουργικό οικοσύστημα που θα φέρει κοντά τις κοινότητες της Disney και του Fortnite».

Scroll to Top