Τα 9 βιντεοπαιχνίδια που μπορείτε να χάσετε πριν καν ολοκληρώσετε την εισαγωγή

Η αρχή των περισσότερων περιπετειών στα βιντεοπαιχνίδια είναι σχεδιασμένη για να σας διευκολύνει στην εξοικείωση με τους μηχανισμούς του παιχνιδιού και να σας εισάγει στον κόσμο και τους χαρακτήρες. Συνήθως, αυτά τα πρώτα στάδια λειτουργούν ως ένα αλάνθαστο σεμινάριο, προετοιμάζοντάς σας για επιτυχία σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι.

Ωστόσο, ορισμένα βιντεοπαιχνίδια παραβιάζουν αυτή την εθιμοτυπία, επιτρέποντας στους παίκτες να αποτύχουν πριν πραγματικά ξεκινήσουν

Ορισμένα παιχνίδια προσθέτουν κρυφές παγίδες στις αρχικές εισαγωγές του παιχνιδιού τους, οι οποίες μπορούν να τερματίσουν πρόωρα την περιπέτειά σας. Αυτές συνήθως ενεργοποιούνται από παίκτες που τους αρέσει να δοκιμάζουν κάθε επιλογή διαλόγου ή από εκείνους που είναι αρκετά άτυχοι για να πέσουν πάνω τους. Να είστε προσεκτικοί όταν ξεκινήσετε το επόμενο παιχνίδι σας.

Τα 9 βιντεοπαιχνίδια που μπορείτε να χάσετε πριν καν ξεκινήσετε:

  • Golden Sun
  • Karateka
  • Star Trek: Borg
  • Chicory: A Colorful Tale
  • We Happy Few
  • Doki Doki Literature Club!
  • Undertale and Deltarune
  • Persona 5 and Persona 5 Royal
  • Fallout 4

Golden Sun

Το Golden Sun ακολουθεί μια ομάδα μαθητών της μαγείας καθώς ταξιδεύουν για να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή του από την αλχημεία, μια δύναμη που σφραγίστηκε πριν από πολύ καιρό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι adepts μαθαίνουν πώς να χειρίζονται την Psynergy και ανακαλύπτουν την αλήθεια πίσω από την αλχημεία. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν αν συμφωνήσουν να πάνε στην αποστολή εξ αρχής.

Στην αρχή του παιχνιδιού, ενώ βρίσκεστε ακόμα στο Sol Sanctum, σας ρωτούν αν θέλετε να ξεκινήσετε την περιπέτεια και να σώσετε τον κόσμο. Οι περισσότεροι ήρωες θα συμφωνούσαν εμφατικά. Αλλά αν αρνηθείτε, μπορείτε να φύγετε από το Ιερό και να κυλήσουν οι τίτλοι τέλους.

Karateka

Το Karateka εμπνεύστηκε από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ιδίως από τις ταινίες σαμουράι και τα manga. Ήταν ένα επαναστατικό παιχνίδι για την εποχή, ειδικά για τη χρήση κινηματογραφικής αφήγησης, ηχητικού σχεδιασμού και ροτοσκοπικών κινουμένων σχεδίων. Ελέγχετε έναν καλλιτέχνη πολεμικών τεχνών καθώς πολεμάει μέσα από τους εχθρούς για να σώσει την πριγκίπισσα Mariko, τη μοναδική αληθινή του αγάπη.

Μετά την οθόνη τίτλου, ξεκινάτε το επικό σας ταξίδι σε έναν όμορφο, γραφικό βράχο, έτοιμοι να σπάσετε κεφάλια. Αλλά αν πραγματικά δεν αισθάνεστε καλά, μπορείτε πάντα να γυρίσετε προς τα πίσω και να πέσετε από τον γκρεμό, τερματίζοντας την ιστορία σας πρόωρα και αφήνοντας την πριγκίπισσα Mariko στην τύχη της.

Star Trek: Borg

Το Star Trek: Borg δεν συνδέεται με κάποια συγκεκριμένη σειρά Star Trek. Το παιχνίδι ακολουθεί τον δόκιμο του Αστροστόλου Qaylan Furlong κατά τη διάρκεια μιας εισβολής των Borg. Ο Q πλησιάζει τον δόκιμο και του προσφέρει την ευκαιρία να γυρίσει πίσω στο χρόνο για να σώσει τον πατέρα του. Το παιχνίδι ακολουθεί μια μορφή περιπέτειας που επιλέγετε εσείς, καθώς ο Qaylan αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις για να ξανασμίξει με τον πατέρα του.

Το παιχνίδι ξεκινά καθώς το σκάφος του Qaylan δέχεται επίθεση από τους Borg. Ο Κυβερνήτης διατάζει τον Qaylan να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει. Ο Q πλησιάζει τον Qaylan στο διαμέρισμά του, δίνοντάς του την επιλογή να φύγει με το υπόλοιπο πλήρωμα ή να πολεμήσει. Αν ο Qaylan εκκενώσει, η ζωή του θα συνεχιστεί κανονικά και δεν θα αλλάξει ποτέ το πεπρωμένο της οικογένειάς του.

Chicory: A Colorful Tale

Το Chicory: A Colorful Tale ακολουθεί έναν ανθρωπόμορφο σκύλο (του οποίου το προεπιλεγμένο όνομα είναι Pizza) σε μια αποστολή να φέρει χρώμα στην επαρχία Picnic. Πολύ πριν από τα γεγονότα του παιχνιδιού, ένα πινέλο δημιουργήθηκε από το κλαδί ενός μαγικού δέντρου με θάμνους. Αυτό το πινέλο μεταβιβάστηκε από γενιά σε γενιά μέχρι να φτάσει στον Chicory, το αφεντικό της Pizza. Η Chicory χρησιμοποιεί το μαγικό πινέλο για να ζωγραφίσει τον κόσμο με το δικό της στυλ. Όταν ξαφνικά όλα τα χρώματα εξαφανίζονται, εναπόκειται στην Pizzaνα χρησιμοποιήσει τη δύναμη του πινέλου για να φέρει ξανά χρώμα στον κόσμο.

Φυσικά, η Pizza θα μπορούσε επίσης να επιλέξει να αφήσει το παράξενο, μαγικό πινέλο αρκετά ήσυχο και να αφήσει τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους. Το Chicory εκπαιδεύτηκε γι’ αυτό. Θα είναι μια χαρά.

We Happy Few

Το We Happy Few διαδραματίζεται στην πόλη Wellington Wells σε ένα δυστοπικό εναλλακτικό χρονοδιάγραμμα της Γης. Πριν από τα γεγονότα του παιχνιδιού, ένα “Πολύ κακό πράγμα” συνέβη στο Wellington Wells, οδηγώντας στη δημιουργία ενός παραισθησιογόνου ναρκωτικού που ονομάζεται Joy. Το ναρκωτικό καταστέλλει τα κακά συναισθήματα και κάνει τον χρήστη να βλέπει τον κόσμο με ένα πιο φωτεινό, αισιόδοξο φως. Αλλά οι παρενέργειες του Joy περιλαμβάνουν εθισμό, απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, μειωμένη όρεξη, εφιαλτικές παραισθήσεις και ευαισθησία στη χειραγώγηση. Μην ξεχνάτε ποτέ να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα.

Στην αρχή του παιχνιδιού, ο πρωταγωνιστής Arthur Hastings μπορεί να επιλέξει να πάρει την καθημερινή δόση Joy, να παραμείνει στη Χώρα των Θαυμάτων και η ιστορία τελειώνει. Ή μπορεί να την αρνηθεί και να δει πόσο βαθιά φτάνει η ιστορία. Η επιλογή εξαρτάται από εσάς.

Doki Doki Literature Club!

Από την αρχή, το Doki Doki Literature Club! (DDLC) μοιάζει με ένα συνηθισμένο οπτικό μυθιστόρημα με προσομοίωση ραντεβού. Παίζετε ως ένας μαθητής λυκείου που συμμετέχει στη λογοτεχνική λέσχη του σχολείου με την προτροπή της παιδικής σας φίλης, Sayori. Ξεκινάτε γνωρίζοντας τα υπόλοιπα μέλη της λέσχης: Natsuki, Yuri και την πρόεδρο της λέσχης Monika. Αλλά στο τέλος της πρώτης πράξης, το παιχνίδι παίρνει μια σκοτεινή τροπή όταν η Sayori αυτοκτονεί.

Ένας-ένας, κάθε ένας από τους χαρακτήρες αυτοκτονεί, μέχρι που το μόνο που μένει είναι η Monika. Εκείνη αποκαλύπτει ότι ήξερε ότι επρόκειτο για ένα παιχνίδι και σας ήθελε όλους για τον εαυτό της. Χειρίστηκε τα αρχεία των άλλων χαρακτήρων από τον κατάλογο για να μεγιστοποιήσει τις πιο σκοτεινές τους τάσεις πριν τους διαγράψει από το παιχνίδι. Ο μόνος τρόπος για να τη σταματήσετε είναι να διαγράψετε το αρχείο του χαρακτήρα της από τον υπολογιστή σας. Όταν επανεκκινήσετε το παιχνίδι, η Monica έχει φύγει και η Sayori είναι η πρόεδρος της λέσχης, αλλά αρχίζει να παρουσιάζει τις συμπεριφορές της Monica πριν κλείσει το παιχνίδι.

Αν γνωρίζετε ήδη την ιστορία του παιχνιδιού, ίσως μπείτε στον πειρασμό να διαγράψετε πρόωρα το αρχείο χαρακτήρα της Monika. Έτσι, η Sayori γίνεται πρόεδρος του κλαμπ και η Monica δεν βρίσκεται πουθενά. Η Sayori συνειδητοποιεί την αναπόφευκτη ιστορία του DDLC. Πανικοβάλλεται και κλείνει το παιχνίδι. Αν ανοίξετε ξανά το παιχνίδι, θα σας υποδεχτεί το πτώμα της Sayori. Αν παραμείνετε για δέκα δευτερόλεπτα, θα εμφανιστούν στην οθόνη οι λέξεις “τώρα όλοι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι”.

Undertale and Deltarune

Το Undertale και το Deltarune δημιουργήθηκαν και τα δύο από τον Toby Foxx. Το Undertale είναι η ιστορία της Frisk, ενός ανθρώπινου παιδιού που πέφτει στο βασίλειο των τεράτων, ενώ το Deltarune ακολουθεί τις περιπέτειες του Kris (ενός ανθρώπινου εφήβου), της Susie (ενός τέρατος) και του Ralsei (ενός πρίγκιπα από τον Σκοτεινό Κόσμο) καθώς προσπαθούν να σφραγίσουν τις Σκοτεινές Πηγές και να σώσουν τον κόσμο.

Παρόλο που και τα δύο παιχνίδια δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι αποτελούν συνέχειες το ένα του άλλου, και τα δύο αναφέρονται σε έναν μυστηριώδη χαρακτήρα με το όνομα W. D. Gaster. Στο Undertale συναντάτε τον Gaster μόνο μέσω τύχης ή τροποποιώντας τα αρχεία του παιχνιδιού. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει εμφανείς αναφορές στον Gaster στο Deltarune. Όπως σε πολλά βιντεοπαιχνίδια, επιλέγετε ένα όνομα για τον εαυτό σας στην αρχή του Undertale και του Deltarune. Αν επιλέξετε το GASTER, το παιχνίδι θα ξεκινήσει ξανά από την αρχή. Πολύ ύποπτο….

Persona 5 and Persona 5 Royal

Το Persona 5 ακολουθεί μια ομάδα μαθητών λυκείου, με επικεφαλής τον πρωταγωνιστή Ren Amamiya (κωδικό όνομα: Joker), οι οποίοι έχουν υπερφυσικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να εισέρχονται σε ένα εναλλακτικό βασίλειο που ονομάζεται Metaverse. Εκεί, χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για να κλέψουν την κακία των ενηλίκων για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους ως εκδικητές, αποκαλύπτουν μια συνωμοσία που θα μπορούσε να καταπιεί όλο το Τόκιο.

Στην αρχή του παιχνιδιού, πριν καν ξεκινήσει η ιστορία, στην οθόνη εμφανίζεται μια τυπική αποποίηση ευθυνών: «Αυτή η ιστορία είναι έργο φαντασίας. Οι ομοιότητες με πρόσωπα που ζουν ή έχουν πεθάνει στον κόσμο σας είναι καθαρά συμπτωματικές. Μόνο όσοι έχουν συμφωνήσει με τα παραπάνω έχουν το προνόμιο να συμμετάσχουν σε αυτό το παιχνίδι». Στη συνέχεια, σας ρωτάει αν αποδέχεστε τους όρους. Αν πείτε όχι, τότε το παιχνίδι θα αναγνωρίσει ότι πιστεύετε ότι το Persona 5 είναι αληθινό και θα σας πει: «Δεν μπορώ να σας επιτρέψω να λάβετε μέρος σε αυτό το παιχνίδι», πριν επιστρέψετε στην οθόνη τίτλου.

Fallout 4

Στη σειρά Fallout, η ανθρωπότητα επιβιώνει από την πυρηνική καταστροφή βρίσκοντας καταφύγιο μέσα σε θησαυροφυλάκια. Το Fallout 4 ξεκινά ακριβώς πριν από τη ρίψη των πυρηνικών βομβών. Ο πρωταγωνιστής και η οικογένειά του δραπετεύουν στο Vault 111, όπου εξαπατώνται και μπαίνουν σε κρυογονικό ύπνο.

Ενώ είναι αναίσθητος, η σύζυγος του πρωταγωνιστή σκοτώνεται και ο γιος τους απαγάγεται μετά από 150 χρόνια. 60 χρόνια αργότερα, το σύστημα υποστήριξης ζωής παρουσιάζει δυσλειτουργία και ξυπνάει τον πρωταγωνιστή, ξεκινώντας την ιστορία.

Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να μην μπείτε στο θησαυροφυλάκιο στην αρχή του παιχνιδιού. Μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή έξω από το θησαυροφυλάκιο, αλλά αν καθυστερήσετε πολύ, θα βρεθείτε στην πυρηνική έκρηξη, τερματίζοντας πρόωρα το παιχνίδι. Αλλά τουλάχιστον αποφύγατε τα πειράματα στο θησαυροφυλάκιο.

Scroll to Top