Το Xbox αποκτά το δικό του AI chatbot – Oι χρήσεις του μπορεί να σας εκπλήξουν

Microsoft Xbox Series X

Η Microsoft εργάζεται σκληρά πάνω σε ένα AI chatbot για το Xbox, αλλά μην ελπίζετε σε μια εμπειρία όπως το Copilot.

Tο νέο chatbot του Xbox θα χρησιμεύσει ως βοηθός υποστήριξης που θα βοηθάει σε κάθε είδους ζητήματα της κονσόλας και θα βοηθάει ακόμη και στην επιστροφή χρημάτων σε παίκτες που αγόρασαν ένα παιχνίδι που δεν θέλουν πλέον.

Δεν είναι το πιο συναρπαστικό chatbot, την ώρα που η OpenAI δημιουργεί ρομπότ που μπορούν να φτιάχνουν τραγούδια και να γράφουν ολόκληρες ιστορίες, αλλά το chatbot του Xbox αναμένεται να είναι χρήσιμο στην αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών υποστήριξης που πρέπει να περάσετε με την κονσόλα παιχνιδιών της Microsoft.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ανάπτυξη που επικαλείται το The Verge, η Microsoft δοκιμάζει έναν «ενσαρκωμένο χαρακτήρα τεχνητής νοημοσύνης» που θα κινείται ενώ θα απαντά σε ερωτήματα υποστήριξης από παίκτες του Xbox. Δεν πρόκειται να δημιουργήσει ένα νέο βιντεοπαιχνίδι από το πουθενά, αλλά αν η κονσόλα σας δυσλειτουργεί, θα μπορούσε να είναι ευκολότερο να κάνετε ερωτήσεις στην AI από το να ψάχνετε σε φαινομενικά ατελείωτα έγγραφα υποστήριξης για να βρείτε αυτό που πρέπει να μάθετε.

Xbox
πηγή: unsplash.com / Mika Baumeister

Xbox Support Virtual Agent

Σύμφωνα με το The Verge, σε ένα εσωτερικό έγγραφο της Microsoft αναφέρεται: «Αυτός ο πράκτορας μπορεί να σας βοηθήσει με τις ερωτήσεις υποστήριξης του Xbox». Δεν φαίνεται ότι αυτό το AI chatbot θα έχει κάποιο περίεργο όνομα. Αντ’ αυτού, η Microsoft θα το ονομάσει “Xbox Support Virtual Agent”.

Η Microsoft επιβεβαίωσε στο The Verge ότι υπάρχει το chatbot υποστήριξης, αν και η εταιρεία δεν είπε πότε οι παίκτες θα μπορούν να περιμένουν να αλληλεπιδράσουν με το bot στην κονσόλα της επιλογής τους.

«Δοκιμάζουμε έναν Xbox Support Virtual Agent, ένα εσωτερικό πρωτότυπο ενός κινούμενου χαρακτήρα που μπορεί να ρωτήσει θέματα Xbox Support με φωνή ή κείμενο», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του gaming AI στο Xbox, Haiyan Zhang. «Το πρωτότυπο διευκολύνει τους παίκτες να ζητούν βοήθεια για θέματα υποστήριξης χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, λαμβάνοντας πληροφορίες από τις υπάρχουσες σελίδες υποστήριξης του Xbox».

Το ρομπότ θα μπορεί να βοηθήσει σε θέματα που κυμαίνονται από ένα χαλασμένο Xbox μέχρι τη βοήθεια στην επίλυση θεμάτων με συνδρομές επί πληρωμή.

Scroll to Top