Αυτό είναι το Νο1 πιο υποτιμημένο λαχανικό – Είναι superfood για το έντερο, σύμφωνα με γαστρεντερολόγους

Δεν είναι μυστικό ότι τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία. Ένα αξιοσημείωτο όφελος από την κατανάλωση λαχανικών είναι ότι συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του εντέρου. Ένα υγιές έντερο μπορεί να βοηθήσει την πέψη, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να υποστηρίξει την ψυχική υγεία.

Ωστόσο, υπάρχει ένα λαχανικό που αποτελεί μια υποτιμημένη διατροφική δύναμη. Σύμφωνα με τον Will Bulsiewicz, MD, MSCI (ή Dr. B), γαστρεντερολόγο και εμπειρογνώμονα για την υγεία του εντέρου, αν προσθέσετε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη διατροφή σας μπορείτε να προστατεύσετε την υγεία του εντέρου σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Dr. B εξηγεί για τα λαχανάκια Βρυξελλών πώς η περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες, τα καθιστά υπερτροφή για την υγεία του εντέρου. Μελέτες δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του εντέρου προάγοντας την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των ωφέλιμων βακτηρίων, υποστηρίζοντας τις τακτικές κινήσεις του εντέρου και διατηρώντας γενικότερα ένα υγιές περιβάλλον στο έντερο.

«Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τη φλεγμονή στο σώμα», επισήμανε επίσης ο ειδικός.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Hindawi, τα σταυρανθή λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα σταυρανθή λαχανικά έχουν κινδυνεύουν λιγότερο να αναπτύξουν διάφορους τύπους καρκίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Will Bulsiewicz τονίζει ότι τα ωμά λαχανάκια Βρυξελλών μπορεί να έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα μαγειρεμένα. Έτσι, εάν δεν είστε λάτρης των μαγειρεμένων λαχανικών Βρυξελλών, ο Dr. B προτείνει: «Προσθέστε τριμμένα λαχανάκια Βρυξελλών στη σαλάτα σας. Είναι ένας καλός τρόπος να ενσωματώσετε στη διατροφή σας».

Συμπέρασμα

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας, προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών στη διατροφή σας. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με διάφορους τρόπους, όπως βραστά, ψητά στο φούρνο ή τηγανητά.

Scroll to Top