Είναι κακό για τον οργανισμό σας το κρύο νερό; – Ειδικός βάζει τέλος στο debate

Κρύο νερό

Μια συζήτηση έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο σχετικά με το αν το κρύο νερό κάνει κακό – και τώρα, ένας ειδικός έχει βάλει τέλος στη συζήτηση.

Σύμφωνα με τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής, οι άνδρες άνω των 19 ετών συνιστάται να καταναλώνουν 3,7 λίτρα νερό την ημέρα. Ενώ οι γυναίκες πρέπει να πίνουν τουλάχιστον 2,7 λίτρα.

Ο Nick Hird από τη ViDrate απάντησε στις ανησυχίες ορισμένων, επιμένοντας ότι τόσο το κρύο όσο και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου σας ενυδατώνει αποτελεσματικά.

«Ορισμένες κουλτούρες συμβουλεύουν ενάντια στο κρύο νερό, φοβούμενες ότι διαταράσσει την πέψη ή εμποδίζει την ικανότητα του σώματός σας να κρυώσει. Ενώ υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το κρύο νερό μπορεί να πυκνώνει τη βλέννα, αυτό δεν αντισταθμίζει τα οφέλη της ενυδάτωσης» ανέφερε

«Το κρύο νερό μπορεί να σας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της άσκησης, με ορισμένες μελέτες να υποδεικνύουν ότι βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός σας πιο δροσερή. Ενώ υπάρχει μια μικρή καύση θερμίδων από το σώμα σας που ζεσταίνει το νερό, δεν είναι μια σημαντική στρατηγική απώλειας βάρους», υποστήριξε.

Κρύο νερό
πηγή: freepik.com

Οι εξαιρέσεις

Ενώ το κρύο νερό είναι γενικά μια πολύ καλή επιλογή, ο Nick είπε ότι υπάρχουν “μερικές εξαιρέσεις” που πρέπει να έχετε υπόψη σας, αναφέροντας έρευνα από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής που δείχνει ότι το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες σε άτομα που υποφέρουν από αυτές.

«Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι το ζεστό νερό μπορεί να είναι λιγότερο “απολαυστικό”, γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να παραμένετε ενυδατωμένοι σε ζεστό καιρό», σημείωσε. «Συνολικά, ακούστε το σώμα σας! Το δροσερό νερό είναι απόλυτα ασφαλές και δροσιστικό, αλλά αν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες ή καταστάσεις, η συμβουλή του γιατρού σας είναι πάντα μια καλή ιδέα».

Κρύο νερό
πηγή: unsplash.com
Scroll to Top