Πέντε γυναίκες που κάθονταν δίπλα δίπλα στην εργασία τους διαγνώστηκαν με τον ίδιο τύπο καρκίνου – Επείγουσα έρευνα

καρκίνος του πνεύμονα

Μια πιθανή συρροή καρκίνου ερευνάται από τις αρχές, αφού πέντε γυναίκες από το ίδιο γραφείο προσβλήθηκαν από τον ίδιο τύπο καρκίνου.

Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι πέντε νυν και πρώην μέλη του προσωπικού εμφάνισαν καρκίνο του θυρεοειδούς τα τελευταία τρία ή πέντε χρόνια – όλες τους κάθονταν κοντά η μία στην άλλη στο γραφείο.

Τέσσερις από τις πέντε γυναίκες συμμετέχουν στην έρευνα του Υπουργείου Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας και ο 6ος όροφος του κτιρίου όπου εργάζονταν έχει αποκλειστεί καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Περισσότεροι από 40 υπάλληλοι που εργάζονταν στον έκτο όροφο έχουν μετακινηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα έκτο άτομο που ανέφερε ότι πάσχει από θυρεοειδή, αλλά δεν θέλησε να συμμετάσχει στην έρευνα.

Η Jenny Havilah είναι ένα από τα άτομα που εργάζονταν εκεί και διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς. Πιστεύει ότι υπάρχει κάτι “σκοτεινό” πίσω από τις πέντε διαγνώσεις καρκίνου.

Μιλώντας στο 9News Australia, η κα Havilah επιβεβαίωσε ότι έχει πλέον αφαιρέσει τον θυρεοειδή της και περιμένει τα αποτελέσματα. «Ανησυχώ για τους συναδέλφους μου όχι μόνο στον έκτο όροφο, αλλά που εργάζονταν οπουδήποτε σε αυτό το κτίριο» τόνισε.

National Cancer Institute Unsplash

Το δημοτικό συμβούλιο του Λίβερπουλ μίλησε έκτοτε στον απόηχο της έρευνας για το καρκινικό σύμπλεγμα.

«Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση του προσωπικού είναι απάντηση στο υψηλό επίπεδο ανησυχίας του συμβουλίου για την ευημερία του προσωπικού του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το 7NEWS. «Το Συμβούλιο το αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά και οι μελλοντικές ενέργειες θα βασιστούν στα αποτελέσματα των δύο ταυτόχρονων ερευνών. Οι σκέψεις μας είναι με τους πληγέντες και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ενώ οι υπάλληλοι έχουν μετακινηθεί από τον δυνητικά επικίνδυνο όροφο, η Ένωση Ενωμένων Υπηρεσιών (USU) ζήτησε να κλείσει εντελώς το κτίριο.

Ο γενικός γραμματέας της USU, Daniel Papps, δήλωσε στο 7NEWS: «Ανησυχούμε ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο εκτεταμένο, οπότε θα περιμέναμε μια ανεξάρτητη ιατρική αξιολόγηση για να καθαρίσει αναμφισβήτητα η περιοχή προτού συστήσουμε στα μέλη μας να επιστρέψουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα εργατικό δυναμικό που τα τελευταία δύο χρόνια έχει συνηθίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως… οπότε δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα σημαντικό να πούμε ότι το ίδιο το κτίριο γραφείων θα πρέπει να καθαριστεί».

Ο Daniel Papps πρόσθεσε ότι τα μέλη του προσωπικού ήταν “εξαιρετικά ανήσυχα” για την κατάσταση. Λέγεται ότι το συμβούλιο έχει προσλάβει ανεξάρτητο τρίτο σύμβουλο περιβαλλοντικής υγείας. Εν τω μεταξύ, η υγειονομική υπηρεσία της πολιτείας διεξάγει τη δική της ξεχωριστή επιδημιολογική έρευνα.

Scroll to Top