Πώς να ξεκινήσετε μια ουσιαστική συζήτηση σε εφαρμογές γνωριμιών – Ειδικοί εξηγούν

Οι εφαρμογές γνωριμιών προσφέρουν σε εκατομμύρια ανθρώπους την ευκαιρία να βρουν τον έρωτα. Όμως, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, μόλις το 48% των χρηστών, ηλικίας μεταξύ 18 και 29χρονων, δηλώνουν πως κατάφεραν να βρουν σύντροφο.

Η εύρεση αγάπης μέσω εφαρμογών δεν είναι πάντα εύκολη. Συχνά, τα μηνύματα μένουν αναπάντητα ή οι συζητήσεις σταματούν να είναι ενδιαφέρουσες. Αν θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας στις εφαρμογές γνωριμιών, δείτε τις συμβουλές ειδικών για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη συζήτηση.

Πώς να ξεκινήσετε μια ουσιαστική συζήτηση σε εφαρμογές γνωριμιών

 • «Σπάστε τον πάγο»
 • Διαβάστε και σχολιάστε
 • Κάντε ερωτήσεις που δεν επιδέχονται μονολεκτικές απαντήσεις
 • Να είστε αυθεντικοί και θετικοί
 • Μην πιέζετε την κατάσταση, προχωρήστε

«Σπάστε τον πάγο»

Η Julie Spira, ειδικός σε online dating, τονίζει τη σημασία των γρήγορων ερωτήσεων που εμφανίζονται στις εφαρμογές γνωριμιών. Απαντήστε με λεπτομέρεια στις έτοιμες ερωτήσεις των εφαρμογών, όπως «το κλειδί για την καρδιά μου είναι…» ή «οι μικρές μου απολαύσεις είναι…». Έτσι, θα ξεχωρίσετε και θα δώσετε μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση για το ποιος/ποια είστε.

Διαβάστε και σχολιάστε

Μην αρκείστε σε ένα απλό «γεια». Κοιτάξτε προσεκτικά το προφίλ του ατόμου που σας ενδιαφέρει και βρείτε κάτι συγκεκριμένο που σας τραβά την προσοχή. Σχολιάστε μια φωτογραφία, μια ενδιαφέρουσα απάντηση σε ερώτηση ή ένα κοινό ενδιαφέρον.

Κάντε ερωτήσεις που δεν επιδέχονται μονολεκτικές απαντήσεις

Ενθαρρύνετε τη συζήτηση κάνοντας ερωτήσεις που απαιτούν κάτι περισσότερο από ένα «ναι» ή «όχι» για απάντηση. Ρωτήστε για τα χόμπι των άλλων, τα όνειρά τους ή τις εμπειρίες τους.

Να είστε αυθεντικοί και θετικοί

Μην προσπαθήσετε να είστε κάποιος που είστε. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ σας με μέτρο και διατηρήστε μια θετική στάση.

Μην πιέζετε την κατάσταση, προχωρήστε

Αν δεν πάρετε απάντηση, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Εστιάστε σε άτομα που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για εσάς και μην φοβάστε να προχωρήσετε σε άλλες συζητήσεις.

Κάθε πληροφορία είναι σημαντική

Η Carmelia Ray, ειδική στο online dating και στο matchmaking, τονίζει τη σημασία των πληροφοριών στα προφίλ των χρηστών ως αφετηρία για μια καλή συζήτηση. «Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που ακούω, κυρίως από γυναίκες, είναι ότι οι άντρες δεν διαβάζουν τα προφίλ τους», δήλωσε. «Το μυστικό για να ξεχωρίσετε και να εντυπωσιάσετε είναι να διαβάσετε προσεκτικά το προφίλ».

Όταν αφιερώνετε χρόνο να διαβάσετε καλά το προφίλ ενός άλλου χρήστη, ξεχωρίζετε από άλλους που κάνουν επιφανειακές ή σύντομες ερωτήσεις. «Κάθε πληροφορία, κάθε φωτογραφία, κάθε κείμενο είναι ένα πολύτιμο κομμάτι στα προφίλ εφαρμογών γνωριμιών», είπε η Ray.

Το πρώτο μήνυμα

Φροντίστε το πρώτο σας μήνυμα να μην είναι πολύ σύντομο, γενικό και αόριστο, συμβουλεύει η ειδική σχέσεων Hayley Quinn. «Όταν λέμε κάτι σαν “Γεια, τι κάνεις;”, ακούγεται τεμπέλικο», είπε. «Οτιδήποτε μοιάζει με έτοιμο μήνυμα δεν θα αρέσει στον αποδέκτη».

Επιπλέον, το πρώτο σας μήνυμα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, όχι περισσότερες από τρεις προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ερώτησης, είπε η Spira. Ο στόχος είναι να μετατρέψετε την επικοινωνία στην εφαρμογή γνωριμιών σε μια συζήτηση μέσω μηνυμάτων, που μπορεί να οδηγήσει σε ραντεβού. Έχοντας κατά νου τις ερωτήσεις και τα προφίλ, φροντίστε να ξεχωρίσετε όταν συντάσσετε το πρώτο σας μήνυμα. Αν κάποιος λέει στο προφίλ του ποια είναι η αγαπημένη του ταινία και τυχαίνει αυτή να είναι και η δική σας, μπορείτε να στείλετε: «(Όνομα ταινίας) είναι και μένα η αγαπημένη μου! Ποια είναι η αγαπημένη σου σκηνή;».

Για να συνδεθείτε με το άτομο που ταιριάξατε στην εφαρμογή, η Ray προτείνει να στείλετε ένα μήνυμα σχετικό με τα κοινά σας ενδιαφέροντα. «Μπορείτε να σχολιάσετε κάτι στο προφίλ τους, να κάνετε μια ερώτηση ή να αναφέρετε μια ομοιότητα που βρήκατε», εξήγησε. Ακόμα και αν δεν έχουν γράψει πολλά στο προφίλ τους, χρησιμοποιήστε ό,τι υπάρχει εκεί, ακόμη και αν είναι μια απλή λίστα με χόμπι ή ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, αν δείτε μια φωτογραφία κάποιου να κάνει πεζοπορία, μπορείτε να πείτε: «Ωραία φωτογραφία! Ποιο είναι το αγαπημένο σου μονοπάτι για πεζοπορία;» ή «Είσαι λάτρης της πεζοπορίας; Εγώ προσπαθώ να ξεκινήσω, έχεις κάποια συμβουλές για αρχάριους;».

Με λίγη προσπάθεια και δημιουργικότητα, μπορείτε να συντάξετε ένα πρώτο μήνυμα που θα ξεκινήσει μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση και θα αυξήσει τις πιθανότητές σας για ένα επιτυχημένο ραντεβού.

Δημιουργήστε το τέλειο προφίλ για γνωριμίες

Ένα ελκυστικό προφίλ είναι το πρώτο βήμα για την αναζήτηση σχέσης, οπότε φροντίστε να το διαμορφώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για να το πετύχετε αυτό:

 • Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες που ξεχωρίζουν
 • Να είστε αυθεντικοί
 • Να είστε συγκεκριμένοι
 • Να είστε θετικοί και φυσικοί

Φωτογραφίες που ξεχωρίζουν

Χρησιμοποιήστε ποικιλία φωτογραφιών, συμβουλεύει η Ray. Καλό είναι να έχετε τουλάχιστον μία καθαρή φωτογραφία προσώπου χωρίς φίλτρα, μία που δείχνει τον κορμό και το πάνω μέρος του σώματός σας, φωτογραφίες από δραστηριότητες (όπως πεζοπορία ή διάβασμα) και αυθόρμητες λήψεις. Αποφύγετε τις φωτογραφίες με την ίδια έκφραση ή φόντο.

Να είστε αυθεντικοί

«Να είστε αυθεντικοί και να εκφράζετε τα ενδιαφέροντά σας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο» προτείνει η Quinn. «Καλύτερα να διώξετε το 80% των ατόμων που δεν ταιριάζουν μαζί σας, αλλά να εντυπωσιάσετε το 20% που θα βρει το προφίλ σας πραγματικά ενδιαφέρον.”

Να είστε συγκεκριμένοι

Αντί να γράψετε απλά ότι σας αρέσει η μουσική, αναφέρετε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη ή άλμπουμ. Έτσι, θα προσελκύσετε άτομα με τα οποία θα έχετε πραγματικά κοινά ενδιαφέροντα.

Να είστε θετικοί και ανεπιτήδευτοι

Αποφύγετε το μαύρο χιούμορ, τα προσβλητικά σχόλια και γενικά την αρνητική ομιλία.

Η τέχνη του ραντεβού στις εφαρμογές γνωριμιών

Η συζήτηση κυλάει όμορφα και σκέφτεστε να προτείνετε στο άτομο με το οποίο μιλάτε ένα ραντεβού. Πότε είναι όμως η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε;

Μην βιαστείτε

Μην προτείνετε ραντεβού στο πρώτο μήνυμα. Έτσι, δίνετε την εντύπωση ότι σας ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση, σύμφωνα με την ειδική Hayley Quinn. Από την άλλη, μην περιμένετε πολύ καθώς μπορεί το άλλο άτομο να χάσει το ενδιαφέρον του και η επικοινωνία να σταματήσει.

Διαδικασία βήμα-βήμα

Σύμφωνα με την Julie Spira, η διαδικασία στις εφαρμογές γνωριμιών περιλαμβάνει 3 στάδια:

 • Σύνδεση
 • Συζήτηση
 • Πρόταση για ραντεβού

Σύνδεση

Επιδιώξτε να χτίσετε καλή επικοινωνία και να δείξετε ενδιαφέρον να γνωρίσετε το άλλο άτομο καλύτερα. Η Carmelia Ray προτείνει να σκεφτείτε τι θέλετε να μάθετε για κάποιον πριν βγείτε μαζί του. Έτσι, η συζήτηση θα γίνει πιο ουσιαστική και θα έχετε καλύτερη εικόνα της προσωπικότητας του.

Συζήτηση

Τηλέφωνο ή βιντεοκλήση; Αν νιώθετε πιο άνετα, μπορείτε να προτείνετε μια σύντομη (20 λεπτών) τηλεφωνική κλήση ή μία βιντεοκλήση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και «χημεία» μεταξύ σας.

Πρόταση για ραντεβού

Όταν κάνετε την πρόταση για το πολυπόθητο ραντεβού, πάρτε μεν την πρωτοβουλία αλλά δείξτε και ευγένεια. Αντί να ορίσετε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, ρωτήστε το άλλο άτομο για τη διαθεσιμότητά του. Έτσι, το συμπεριλαμβάνετε στη διαδικασία της επιλογής της συνάντησης.

Παράλληλα μην προτείνετε απλά ένα ποτό ή φαγητό. Αν στο προφίλ του αναφέρει ότι του αρέσουν τα πικνίκ, ίσως αυτή μπορεί να είναι μια ωραία ιδέα για πρώτο ραντεβού. Δείξτε ότι έχετε διαβάσει το προφίλ του και αναζητήστε κοινά ενδιαφέροντα.

Και αν δεν θέλετε να το κάνετε εσείς; Μπορείτε να «ρίξετε το μπαλάκι στην άλλη μεριά». Υποδείξτε ότι έχετε όρεξη για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, π.χ. παγωτό το Σαββατοκύριακο με τον καλό καιρό. Έτσι, δίνετε στον άλλο την ευκαιρία να σας καλέσει σε ραντεβού.

Καλές οι εφαρμογές αλλά…

Ενώ οι εφαρμογές γνωριμιών μπορεί να είναι διασκεδαστικές, μπορούν παράλληλα να σας κάνουν να νιώσετε απογοήτευση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές ειδικών για να τις χρησιμοποιήσετε σωστά:

 • Μην τα βλέπετε όλα μαύρα
 • Μάθετε και εξελιχθείτε
 • Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τις εφαρμογές
 • Κάντε διαλείμματα
 • Δεν θα ταιριάξετε με όλους
 • Προστατεύστε τον εαυτό σας
 • Προσοχή στα red flags

Μην τα βλέπετε όλα μαύρα

Οι εφαρμογές δεν είναι το μοναδικό μέσο για να βρείτε σύντροφο. Θεωρήστε τις ως ένα εργαλείο, όχι ως τη μοναδική επιλογή, συμβουλεύει η Carmelia Ray. Διατηρήστε μια θετική στάση και μην απογοητεύεστε.

Μάθετε και εξελιχθείτε

Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές για να βελτιώσετε την επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σας δεξιότητες. Αν δεν έχετε επιτυχία, δοκιμάστε να αλλάξετε τις φωτογραφίες σας, να ξαναγράψετε τις απαντήσεις στα ερωτήματα ή να χρησιμοποιήσετε νέα «τυράκια» για συζήτηση. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να τους εντυπωσιάσετε όλους, τονίζει η Hayley Quinn.

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τις εφαρμογές

«Οι εφαρμογές γνωριμιών αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε το 2022» εξηγεί η Quinn. «Μπορεί να μην είναι όλα τέλεια».

Κάντε διαλείμματα

Αν χρειάζεστε διάλειμμα, κάντε το! Η διαδικασία του matching και των μηνυμάτων μπορεί να γίνει απογοητευτική. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας.

Δε θα ταιριάξετε με όλους

«Για να βρείτε πραγματικά τον άνθρωπό σας, είναι φυσιολογικό να συναντήσετε και άτομα που δεν ταιριάζετε», λέει η Quinn. «Παρόλα αυτά, συνεχίζετε να προχωράτε προς τον στόχο σας».

Προστατεύστε τον εαυτό σας

Μην αποκαλύψετε προσωπικά στοιχεία και μην στείλετε χρήματα σε κανέναν, προειδοποιεί η Ray.

Προσοχή στα “red flags”

Προσέξτε για άτομα που δείχνουν υπερβολικό ενδιαφέρον και προσπαθούν να σας «δεσμεύσουν» συναισθηματικά γρήγορα, συμβουλεύει η Ray.

Διασκεδάστε και να είστε προσεκτικοί! Θυμηθείτε: θα συναντήσετε και καλούς και κακούς ανθρώπους, αλλά μην χάσετε το κέφι σας!

Scroll to Top