Παράξενα γεγονότα για τους Δρυίδες που ίσως δεν γνωρίζατε – Βίντεο

Δρυίδες

Οι Δρυίδες, συχνά παρεξηγημένοι ως μυστικιστικές φιγούρες, είχαν βασικό ρόλο στην αρχαία κελτική κοινωνία. Ο όρος αναφερόταν μάλλον σε άτομα με εκτεταμένες γνώσεις παρά σε μάγους. Ήταν διανοούμενοι που απαλλάσσονταν από τη στρατιωτική θητεία και τους φόρους, ένα προνόμιο που προσέλκυε πολλούς.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς περί ανθρωποθυσίας, υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη σκοτεινή εικόνα. Οι Δρυίδες είχαν μια μοναδική πρακτική να διατηρούν τα κεφάλια σε έλαιο κέδρου μετά το θάνατο, καθώς πίστευαν ότι η ψυχή διέμενε στο κεφάλι, γεγονός που σηματοδοτούσε βαθύ σεβασμό. Οι γυναίκες των Δρυίδων κατείχαν σημαντικούς ρόλους ως ηγέτες, δικαστές και πρεσβευτές, σε αντίθεση με τις ανδροκεντρικές κοινωνίες όπως οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι.

Η προφορική παράδοση των Δρυίδων, η οποία διαρκούσε περίπου 12 έως 20 χρόνια, αποσκοπούσε στην προστασία των γνώσεών τους από το να πέσουν σε λάθος χέρια, καθώς απέφευγαν να τις καταγράψουν. Οι Δρυίδες είχαν μια μοναδική σχέση με τη φύση, που συμβολίζεται από τον σεβασμό τους για τη βελανιδιά και το γκι.

Ενώ οι σύγχρονοι μελετητές αμφισβητούν τις μαγικές πτυχές που συνδέονται με αυτά τα σύμβολα, προσθέτουν μια πινελιά μυστικισμού στην κληρονομιά τους. Εξερευνώντας τον κόσμο των Δρυίδων, ανακαλύπτουμε ένα σύνθετο μωσαϊκό γνώσεων, πεποιθήσεων και πρακτικών που αμφισβητούν τις προκαταλήψεις μας για αυτές τις αινιγματικές μορφές της ιστορίας.

Scroll to Top