Πώς επέζησε η βασίλισσα Βικτώρια από 7 απόπειρες δολοφονίας; -Βίντεο

βασίλισσα Βικτώρια

Η βασίλισσα Βικτώρια αντιμετώπισε μια εξαιρετική πρόκληση κατά τη διάρκεια της μακράς βασιλείας της, καθώς έγιναν 7 απόπειρες δολοφονίας της εναντίον της από διαφορετικούς δράστες.

Παρά τη συνεχή απειλή, η ανθεκτικότητα και η ψυχραιμία της παρέμειναν ακλόνητες. Από τον τολμηρό 18χρονο Έντουαρντ Όξφορντ, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον της βασίλισσας και του συζύγου της σε μια προσπάθεια να διαταράξει την ηρεμία του παλατιού του Μπάκιγχαμ, μέχρι τον επίμονο Τζον Φράνσις, ο οποίος έκανε δύο αποτυχημένες απόπειρες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, κάθε δολοφόνος είχε τα δικά του άστοχα κίνητρα.

Οι επίδοξοι δράστες διέφεραν ως προς το ιστορικό τους, από έναν δυσαρεστημένο πρώην ηθοποιό μέχρι έναν καμπούρη περιπτερά που αναζητούσε μια αλλαγή στην τύχη του. Η ικανότητα της Βικτώριας να ξεπερνά αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις ανέδειξε όχι μόνο το προσωπικό της θάρρος αλλά και το θαυμασμό του κοινού για τη σταθερότητα της.

Ακόμη και όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από το σιδερένιο μπαστούνι του Robert Pate, επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, εμφανιζόμενη αμέσως στην όπερα για να καθησυχάσει το ανήσυχο κοινό. Ενώ τα κίνητρα πίσω από αυτές τις απόπειρες παρέμειναν ποικίλα, από τον πολιτικό ζήλο μέχρι την προσωπική απόγνωση, η τύχη της βασίλισσας Βικτωρίας παρέμεινε αλώβητη.

Τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια, αντί να μειώνουν το κύρος της, φάνηκε να ενισχύουν τη δημοτικότητά της, ενισχύοντας τη βαθιά σχέση μεταξύ της μονάρχη και των υπηκόων της. Απέναντι στις αδυσώπητες απειλές, η βασίλισσα Βικτωρία αναδείχθηκε όχι μόνο ως επιζών αλλά και ως ένα διαρκές σύμβολο δύναμης και λατρείας του κοινού.

Scroll to Top