Η ΑΙ δημιούργησε το πιο τρομακτικό βίντεο – «Έτσι μοιάζει η κόλαση»

κόλαση

Έχουμε όλοι αναρωτηθεί κάποια στιγμή πώς θα μπορούσε να είναι η «κόλαση». Μια θάλασσα φλόγας; Ένα πλάσμα με κέρατα και μυτερή ουρά; Κανείς δεν ξέρει.

Το Historic Vids (@historyinmemes) δημοσίευσε πρόσφατα στο X ένα βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα το οποίο δημιουργεί τεράστια συζήτηση στα σχόλια.

Ο τίτλος του βίντεο είναι: «Ζήτησα από την AI να δείξει πώς είναι η ‘Κόλαση’». Και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα ανατριχιαστικό.

Το βίντεο για την «Κόλαση» κόβει την ανάσα

Το ασπρόμαυρο βίντεο δείχνει άπειρα χέρια να τεντώνονται για να αρπάξουν ένα σώμα που σπρώχνεται προς τα κάτω. Το κλιπ των 18 δευτερολέπτων συνεχίζει δείχνοντας ένα πρόσωπο που ουρλιάζει, ακολουθούμενο από ένα παραμορφωμένο πρόσωπο που επικαλύπτεται συνεχώς με χέρια. Κάποια στιγμή φαίνεται σαν να βγαίνει ένα χέρι από το στόμα του προσώπου. Όλα αυτά είναι αρκετά για να σας κάνει να ανατριχιάσετε.

Οι άνθρωποι στο X φυσικά είχαν κάποιες σκέψεις για το τρομακτικό βίντεο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ένα άτομο είπε αστειευόμενο: «Πολλοί βιώνουν ήδη αυτή την “Κόλαση” κάθε πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η AI δημιουργεί τρομακτικές σκηνές αποκάλυψης.

Ο επιστήμονας Eliezer Yudkowsky προέβλεψε πρόσφατα ότι η αποκάλυψη της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να έρθει πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζετε.

Είπε στον Guardian: «Αν με βάζατε στον τοίχο και με αναγκάζατε να βάλω πιθανότητες στα πράγματα, έχω την αίσθηση ότι το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμά μας μοιάζει περισσότερο με πέντε χρόνια παρά με 50 χρόνια. Θα μπορούσε να είναι δύο χρόνια, θα μπορούσε να είναι 10».

Ο ερευνητής με έδρα την Καλιφόρνια ασκεί αρκετές φορές δημόσια κριτική κατά της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Επιστήμονες από τη Δανία δημιούργησαν επίσης ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που μας αγγίζει ακόμα πιο πολύ… Εκπαιδευμένο από τις ζωές περισσότερων από ενός εκατομμυρίου ανθρώπων στη Δανία, το «life2vec» είναι ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που δημιουργήθηκε για να προβλέπει την ημερομηνία θανάτου ενός ατόμου με ανησυχητική ακρίβεια.

Την ίδια ώρα, ο TikToker @robotoverloards ζήτησε από την Τεχνητή Νοημοσύνη να οραματιστεί τις «τελευταίες selfies που τραβήχτηκαν ποτέ». Έδειξε με αυτόν τον τρόπο πώς θα μπορούσαν να φαίνονται οι άνθρωποι και ο πλανήτης μας λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει ο κόσμος μας. Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά.

Μια εικόνα δείχνει ένα πολύ γκριζωπό φόντο με στροβιλίζομενα σύννεφα πάνω από ένα τεράστιο υδάτινο σώμα. Το άτομο στο προσκήνιο κρατάει το τηλέφωνό του μπροστά στο πρόσωπό του, το οποίο φαίνεται να είναι καλυμμένο με αίμα από τη μύτη και κάτω.

Άλλες εικόνες από το ίδιο βίντεο δείχνουν φλόγες με θυμωμένη όψη ανάμεσα σε νερό, και μερικοί από τους «ανθρώπους» στο προσκήνιο φαίνονται σκελετωμένοι.

Ένα άτομο παρατήρησε κάτι ιδιαίτερα τρομακτικό για το βίντεο: «Παιδιά, είδατε πώς η Γη ήταν στον ουρανό σαν το φεγγάρι;»

Scroll to Top