Η Apple ανακοίνωσε 2 μεγάλες αλλαγές για τα iPhone – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα προστατευτείτε

iPhone

Η Apple κάνει μια σειρά από αλλαγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους κατόχους iPhone να εξοικονομήσουν χρήματα  και παράλληλα να προστατευτούν από τους κλέφτες.

Οι επισκευές των iPhone μπορεί να είναι δαπανηρές αν θέλετε να γίνουν σωστά. Ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μόνοι τους επισκευές πριν από μερικά χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν κάποιο Apple Store.  Ωστόσο, η επίσημη διαδικασία επέτρεπε μόνο τη χρήση γνήσιων νέων ανταλλακτικών της Apple.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει προς το τέλος του έτους, καθώς η Apple χαλαρώνει περαιτέρω τους κανόνες.

Τι αλλάζει στην επισκευή των iPhone

Από το φθινόπωρο, οι πελάτες και οι ανεξάρτητοι πάροχοι επισκευών θα μπορούν να χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά της Apple στις επισκευές.

Αυτό θα κάνει την επισκευή των συσκευών λίγο πιο φθηνή.  Φυσικά, οι επισκευές θα πρέπει να γίνονται μόνο από άτομα που είναι σίγουρα για το τι κάνουν.

Παρόλα αυτά, η δυνατότητα των ανεξάρτητων συνεργείων επισκευής να χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

«Στην Apple, αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα μειώνουμε τον αντίκτυπο που έχουμε στον πλανήτη, και ένα βασικό κομμάτι αυτού είναι ο σχεδιασμός προϊόντων που διαρκούν», εξήγησε ο John Ternus, ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής υλικού της Apple.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, οι ομάδες της Apple καινοτομούσαν στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής προϊόντων, για να υποστηρίξουν επισκευές με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά της Apple, τα οποία δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την προστασία των δεδομένων ή το απόρρητο των χρηστών.

Με αυτήν την τελευταία επέκταση του προγράμματος επισκευών μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε ακόμα περισσότερες επιλογές και ευκολία στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στην παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων μας και των ανταλλακτικών τους».

Οι αλλαγές ισχύουν για το iPhone 15 και τα μελλοντικά μοντέλα του κινητού.

Η αλλαγή-ασπίδα απέναντι στους κλέφτες iPhone

Σε μια ακόμα θετική εξέλιξη, η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι επεκτείνει τη δημοφιλή λειτουργία Κλειδώματος Ενεργοποίησης στα ανταλλακτικά iPhone.

Η λειτουργία αυτή έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τους απατεώνες να κλέβουν iPhone για τα ανταλλακτικά τους, εμποδίζοντας την επανενεργοποίηση ενός χαμένου ή κλεμμένου iPhone.

Εάν μια συσκευή που επισκευάζεται εντοπίσει ότι ένα υποστηριζόμενο ανταλλακτικό προήλθε από άλλη συσκευή με ενεργοποιημένο Κλείδωμα Ενεργοποίησης ή Λειτουργία Απώλειας, οι δυνατότητες βαθμονόμησης για αυτό το ανταλλακτικό θα περιοριστούν.

 

 

 

Scroll to Top