Χάκερ με… τύψεις αποκαλύπτει 5 τρόπους για μην σας χακάρουν

Ένας χάκερ με… τύψεις αποκάλυψε τους πέντε βασικούς τρόπους για να αποφύγουμε το χακάρισμα και παρόλο που όσα αναφέρει είναι ιδιαίτερα απλά είναι πολύ πιθανόν να τα παραλείπουμε.

Οι εγκληματίες δεν δρουν μόνο στον πραγματικό κόσμο αλλά και στον διαδικτυακό. Πολλοί από αυτούς είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και εκτελούν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες μέσω hacking ή μέσω του dark web.

Ο Ryan Montgomery, ένας  χάκερ με… τύψεις και επαγγελματίας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, επισημαίνει πέντε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτούς τους εγκληματίες από το να χακάρουν τις συσκευές μας και να υποκλέψουν τις πληροφορίες και τα στοιχεία μας.

Αυτοί είναι οι πέντε βασικοί τρόποι που προτείνει για να αποφύγετε το χακάρισμα:

  • Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης
  • Εγκαταστήστε ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus)
  • Να είστε προσεκτικοί με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε
  • Χρησιμοποιήστε ένα πορτοφόλι αποκλεισμού RFID
  • Εμπιστευτείτε την λογική σας

Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Αρκετά αυτονόητο, αλλά ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης σάς βοηθά να παρακολουθείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας για τους διαφορετικούς λογαριασμούς σας. Συνιστώνται πάντα ισχυροί, μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης και ένας διαχειριστής θα σας βοηθήσει να τους διατηρήσετε όλους ασφαλείς και να τους παρακολουθείτε.

Εγκαταστήστε ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς

Ο Montgomery λέει ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα. Εναλλακτικά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να «συμβουλευτείτε μια εταιρεία πληροφορικής που έχει εμπειρία στον κυβερνοχώρο ή εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

«Μπορείτε να ακολουθήσετε μία από αυτές τις επιλογές αλλά καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον (για να καταλήξετε), εκτός αν είστε εσείς ειδικοί», εξηγεί. Ένα antivirus προστατεύει τον υπολογιστή σας εντοπίζοντας και αφαιρώντας ιούς και άλλου τύπου κακόβουλα λογισμικά που θα μπορούσαν να βλάψουν τη συσκευή σας.

Χρησιμοποιήστε ένα πορτοφόλι αποκλεισμού RFID

Το RFID σημαίνει «αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων» και λειτουργεί μεταδίδοντας ραδιοκύματα για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση αντικειμένων με «ετικέτες». Οι κλέφτες τεχνολογίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν αναγνώστη RFID για να σαρώσουν την πιστωτική σας κάρτα αλλά ένα πορτοφόλι RFID μπλοκάρει αυτά τα κύματα, προστατεύοντας τις πληροφορίες σας.

Να είστε προσεκτικοί με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε

Με απλά λόγια: «Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας λέει ότι ο ιστότοπος φαίνεται να μην είναι ασφαλής, τότε πιθανότατα δεν είναι».

Ωστόσο, αν κάποιος σας πει ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής, βεβαιωθείτε ότι το άτομο που σας το λέει είναι αξιόπιστο.

Εμπιστευτείτε την λογική σας

Λίγο προφανές, αλλά μερικές φορές το ξεχνάμε. Ο Μοντγκόμερι δηλώνει: «Αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα είναι (πολύ καλό για να είναι αληθινό)».

Scroll to Top