Χρήστες των Google Maps πιστεύουν ότι ανακάλυψαν μια τεράστια μυστηριώδη πόρτα στην Ανταρκτική – Χαμός με τις θεωρίες συνωμοσίας

Χρήστες των Google Maps πιστεύουν ότι ανακάλυψαν μια τεράστια μυστηριώδη πόρτα στην Ανταρκτική

Η Ανταρκτική αποτελεί πόλο έλξης για τους συνωμοσιολόγους και τους απλούς ανθρώπους εδώ και χρόνια, καθώς είναι μία από τα πιο μυστηριώδεις περιοχές της Γης.

Τώρα, μία νέα θεωρία συνωμοσίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αφορά στο τι θα μπορούσε να κρύβεται κάτω από τους απέραντους παγετώνες της Ανταρκτικής, καθώς ένας χρήστης του Reddit βρήκε μια ενδιαφέρουσα ανωμαλία στο Google Maps.

Οι 2 εικόνες από την Ανταρκτική που έκαναν τους συνωμοσιολόγους να ξεσαλώσουν

Ο χρήστης realg00n δημοσίευσε δύο εικόνες σε μια κοινότητα με θεωρίες συνωμοσίας στο Reddit. Και οι δύο ήταν στιγμιότυπα από τις δορυφορικές εικόνες του Google Maps και έδειχναν κάτι που μοιάζει με ένα μεγάλο ορθογώνιο σχήμα που προεξέχει από τον πάγο.

Η πρώτη λήψη είναι απομακρυσμένη και δείχνει το αντικείμενο κοντά σε απότομους βράχους, ενώ η δεύτερη είναι πολύ πιο κροπαρισμένη για να φανεί το σημείο από πιο κοντινή απόσταση.

Πρόκειται για ένα… ενδιαφέρον αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, και η ανάρτηση υποδηλώνει ότι είναι μια “τεράστια πόρτα”, όσο απίθανο κι αν φαίνεται αυτό.

Massive door in Antarctica? 3/20/24
byu/realg00n inconspiracy

Τα σχόλια των χρηστών για τις φωτογραφίες

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση είναι πολλά, με χρήστες τους διαδικτύου να αναπτύσσουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για το τι είναι αυτό το αντικείμενο. Κάποιοι μάλιστα επισημαίνουν την εγγύτητα του σχηματισμού με έναν ιαπωνικό ερευνητικό σταθμό που ονομάζεται Σταθμός Showa.

Ένα άτομο σχολίασε: «Λατρεύω το μυστήριο της Ανταρκτικής, εύχομαι να ξέραμε περισσότερα», ενώ ένα άλλος ήταν πιο σίγουρος για το τι συνέβαινε: «Στοιχηματίζω ότι είναι μια βάση για υβρίδια ερπετών-ανθρώπων».

Η λογική εξήγηση

Ωστόσο, πιο κάτω στα σχόλια αποκαλύπτεται η πιο λογική και πιθανότατα σωστή απάντηση, μέσω μιας πιο ξεκάθαρης και λεπτομερούς εξήγησης. Ένας χρήστης που φαίνεται να γνωρίζει την περιοχή είπε ότι η προοπτική της εικόνας μπέρδεψε τους ανθρώπους: «Όχι, είναι επίπεδο στο έδαφος. Είναι μέρος ενός παγετώνα που προεξέχει από τον πάγο από κάτω. Είναι αρκετά προφανές».

Όταν όμως ο αρχικός δημιουργός της ανάρτησης αμφισβήτησε αυτή την άποψη, λέγοντας: «Αυτό εξακολουθεί να μοιάζει με πόρτα για μένα», η απάντησή του ήταν αφοπλιστική.

«Αυτό συμβαίνει επειδή είσαι προκατειλημμένος και βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις. Δίπλα υπάρχουν πολλά από αυτά τα ‘σχήματα’ που στην πραγματικότητα είναι πάγος και βράχια. Επίσης, αν αυτή είναι πόρτα… Είναι 93 μέτρα ψηλή… Και επίπεδη στο έδαφος στραμμένη προς τον ουρανό… Αλλά ξέρεις, πιστεύεις ό,τι θες να πιστέψεις…»

Αυτή είναι μια περιεκτική διάψευση, υποστηριζόμενη από μια άλλη εικόνα που δείχνει ξεκάθαρα ότι η λεγόμενη «πόρτα» βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα πεδίο συντριμμιών με άλλα παρόμοια τμήματα παγετώνα.

Έτσι, ενώ μπορείς ακόμα να κοιτάξεις την αρχική εικόνα και να αναρωτηθείς τι πραγματικά είναι, είναι δύσκολο να μην σκεφτείς ότι η απάντηση είναι «πάγος από μια περίεργη οπτική γωνία», παρά κάτι που παραπέμπει σε μια θεωρία συνωμοσίας που αφορά σε συγκάλυψη μυστικών βάσεων στην Ανταρκτική.

 

Scroll to Top