Cybrothel: Ο πρώτος AI οίκος ανοχής στον κόσμο που χρησιμοποιεί κούκλες σεξ και εικονική πραγματικότητα

Την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να ανταγωνιστούν τώρα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του σεξ, καθώς ο πρώτος οίκος ανοχής στον κόσμο που χρησιμοποιεί τεχνολογία ΑΙ είναι γεγονός και πρωτοπορεί στον τομέα.

Με την πρώτη ματιά, το Cybrothel του Βερολίνου δεν διαφέρει από μία οποιαδήποτε άλλο επιχείρηση του είδους. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για ιδιωτικές σουίτες είτε επιθυμούν να περάσουν σε αυτές λίγες ώρες είτε να διανυκτερεύσουν. Έπειτα οι πελάτες επιλέγουν συνοδούς από μία λίστα με σαγηνευτικά ονόματα.

Πώς αλληλεπιδρούν οι θαμώνες με τις συνοδούς

Ωστόσο, το φουτουριστικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου οίκου ανοχής του Βερολίνου βρίσκεται στους εργάτες του. Στο Cybrothel, οι συνοδοί των θαμώνων είναι κούκλες του σεξ σε φυσικό μέγεθος.

Οι Bimbo, Kokeshi και Co, όπως ονομάζονται μερικές από αυτές, δεν μπορούν να κινηθούν ή να μιλήσουν, αλλά οι πελάτες αλληλεπιδρούν μαζί τους στην εικονική σφαίρα φορώντας  VR γυαλιά και ακουστικά για να παρακολουθήσουν 4D πορνό με το αγαπημένο τους sex-bot. Παράλληλα, έχουν την επιλογή να κάνουν «sexting» με την «προσωπικότητα» της κούκλας, χάρη σε ένα πρόστυχο, ειδικά κατασκευασμένο AI μοντέλο γλώσσας.

Φάρος καινοτομίας σε μία εξελισσόμενη αγορά

Η Cybrothel είναι η πρώτη επιχείρηση του είδους στον κόσμο που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ο συνιδιοκτήτης της, Matthias Smetana είπε ότι η επιχείρησή του βρίσκεται σε αναζήτηση για την ανάπτυξη ρομποτικών κούκλων επόμενης γενιάς που θα ανταποκρίνονται στο άγγιγμα και θα μιλούν σε πραγματικό χρόνο.

Ο ειδικός του σεξ με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης δήλωσε ότι το Cybrothel προσέλκυσε βετεράνους της βιομηχανίας του σεξ που αναζητούσαν μια πιο καινοτόμο εμπειρία. «Αν είσαι εδώ, ο μόνος που μπορεί να σε κρίνει είναι ο εαυτός σου», είπε ο Smetana.

«Έχουμε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με την σεξεργασία, που είναι πραγματικά έτοιμοι να τη δοκιμάσουν, αλλά αναζητούν έναν ασφαλή χώρο. Εάν αντιμετωπίζετε άγχος απόδοσης, αυτό δεν ισχύει στο Cybrothel καθώς ασχολείστε με σεξουαλικά παιχνίδια, όχι με πραγματικούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ο Smetana είπε ότι το Cybrothel είναι ένας φάρος της εξελισσόμενης αγοράς σεξ. Το εμπόριο σεξ στη Γερμανία μειώνεται τα τελευταία χρόνια, με τον αριθμό των εγγεγραμμένων σεξεργατών να καταγράφει μείωση κατά 30% σε σύγκριση με την περίοδο πριν την πανδημία.

«Οι (παραδοσιακοί) πελάτες θα φύγουν τα επόμενα 10 με 15 χρόνια», δήλωσε ο Smetana. «Νομίζω λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή η βιομηχανία του σεξ θα κινηθεί περισσότερο προς την κατεύθυνση της εικονικής πραγματικότητας, κάνοντας σεξ στον ψηφιακό και στον φυσικό κόσμο ταυτόχρονα», συμπλήρωσε.

Οι παραδοσιακοί

Θα μπορούσε αυτός ο οίκος ανοχής του Βερολίνου να είναι μια ματιά στο μέλλον της βιομηχανίας του σεξ της Αυστραλίας; Η Emma Bennet, διευθύντρια του βραβευμένου οίκου ανοχής Onyxx στο Townsville, δεν βλέπει την αυστραλιανή πελατεία της να αγκαλιάζει το AI σεξ.

«Αυτό που λαχταρούν οι πελάτες μας είναι η ανθρώπινη επαφή και σύνδεση. Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει μόνο ένας τύπος ανθρώπινης σεξουαλικής αλληλεπίδρασης και αυτό είναι το πραγματικό πράγμα!», είπε.

Η Bennet αμφιβάλλει ότι οι Αυστραλοί πελάτες θα ενδιαφέρονταν να πληρώσουν για σεξ χωρίς «πραγματικά συναισθήματα, χωρίς να νιώθουν το δέρμα με το δέρμα».

Να μην αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή

Η σεξολόγος Alice Child δήλωσε ότι οι σεξουαλικές εμπειρίες AI των Cybrothels θα μπορούσαν να προσφέρουν έναν ασφαλή χώρο για τους ανθρώπους που θέλουν να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους.

Ωστόσο, η σεξολόγος με έδρα το Σίδνεϊ προειδοποίησε κατά της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για να αντικαταστήσει την ανθρώπινη οικειότητα ή ως τρόπο αποφυγής της αντιμετώπισης των ανησυχιών.

«Ένα μέρος χωρίς κριτική είναι ένα μέρος χωρίς ευπάθεια και το σεξ είναι εγγενώς ευάλωτο». «Αν φοβάστε την οικειότητα, η αποφυγή του σεξ μακροπρόθεσμα (με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης), μπορεί να σας στερήσει τη δυνατότητα να βιώσετε αυτή την πραγματικά ανθρώπινη εμπειρία με κάποιον», είπε.

Scroll to Top