Δύο ελάχιστα γνωστοί λόγοι για τους οποίους το σήμα του κινητού σας δεν είναι σταθερό – Πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα

Κινητό

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προόδου και τα smartphones είναι πλέον υπερσύγχρονα, σαν φορητός υπολογιστής. Ωστόσο, καμιά φορά, το σήμα του κινητού μας μπορεί να είναι κακό, με αποτέλεσμα να κατηγορούμε συχνά εκτός από την εταιρεία και την ίδια την συσκευή την οποία είναι πιθανό και να χρυσοπληρώσαμε.

Ακολουθούν δύο λόγοι για τους οποίους η σύνδεσή σας μπορεί να είναι ασταθής – και πώς μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα, εάν το γνωστό κόλπο με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης δεν σας βοηθήσει.

2 λόγοι που το σήμα του κινητού σας μπορεί να είναι ασταθές

  • Εάν η κάρτα SIM σας έχει υποστεί φυσική ζημιά ή δεν είναι σωστά τοποθετημένη, τότε το iPhone ή το Android σας μπορεί να δυσκολεύεται να συνδεθεί με το δίκτυό σας.

Είναι πιθανό να έχετε κοπανήσει κάπου το τηλέφωνό σας και να έχει αφαιρεθεί από τη θέση της η κάρτα SIM.

  • Εάν υπάρχει λίγη σκόνη ή χνούδι, ή απλά δεν είναι τοποθετημένη σωστά η κάρτα, το παρακάτω κόλπο μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Δοκιμάστε να αφαιρέσετε την κάρτα SIM και να την σκουπίσετε με ένα μαλακό, στεγνό πανί και, στη συνέχεια, τοποθετήστε την ξανά στη συσκευή.

Ενδέχεται να χρειαστεί να βρείτε την ακίδα εξαγωγής που υπάρχει στο κουτί, που ήταν το κινητό σας όταν το αγοράσατε, για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάρτα SIM.
Αν δεν μπορείτε να τη βρείτε, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδετήρα ή την πίσω πλευρά ενός σκουλαρικιού για να την βγάλετε.

Αντικείμενα που εμποδίζουν το σήμα

Για τους ίδιους λόγους που το Wi-Fi μπορεί να μπλοκαριστεί από ορισμένα οικιακά αντικείμενα, το σήμα του τηλεφώνου σας μπορεί επίσης να επηρεαστεί από παρεμβολές.
Τα κύματα σήματος απλά δεν μπορούν να διαπεράσουν ορισμένα υλικά, όπως το μέταλλο.

Αντικείμενα και υλικά που μπορεί να εμποδίζουν το σήμα του κινητού σας περιλαμβάνουν:

  • Δέντρα
  • Βουνά
  • Παχείς τοίχοι
  • Μεταλλικές δοκοί

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα άλλες ηλεκτρονικές συσκευές να επηρεάσουν το σήμα του τηλεφώνου, αν και αυτό είναι σπάνιο.

Τα σήματα κινητού τηλεφώνου είναι ουσιαστικά ραδιοκύματα που μεταδίδονται σε ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων.

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από οικιακές συσκευές μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται σε συχνότητες που παρεμβαίνουν στη σύνδεσή σας. Αυτό μπερδεύει το τηλέφωνό σας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αποφασίσει ποιο σήμα να χρησιμοποιήσει για τη μετάδοση δεδομένων.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το Wi-Fi σας, με αποτέλεσμα η σύνδεση να έχει ταχύτητα… χελώνας.

Εάν το σπίτι σας είναι γεμάτο με άλλες συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, το να τις μετακινήσετε σε ένα ή δύο δωμάτια του σπιτιού σας μπορεί να απελευθερώσει τα ραδιοκύματα σε άλλους χώρους του σπιτιού.

 

 

 

Scroll to Top