Έκπληκτοι οι χρήστες iPhone με ένα κόλπο για τα screenshots – «Πώς δεν το είχα προσέξει ποτέ πριν»

iPhone Screenshots

Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε ήδη τα πάντα για το iPhone σας, αλλά το πιθανότερο είναι ότι πάντα υπάρχει κάτι νέο που θα σας εκπλήξει. Τις τελευταίες ημέρες, οι χρήστες των iPhone ανακάλυψαν ένα χαρακτηριστικό που ήταν μπροστά στα μάτια τους και αλλάζει τα πάντα στο τρόπο που τραβάτε screenshots .

Το iPhone κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν 17 χρόνια, αλλά σε κάθε update προστίθενται νέα χαρακτηριστικά από την Apple που είναι πολύ χρήσιμα για τους χρήστες. Πολλές από αυτές τις αλλαγές δεν τις γνωρίζουν αρκετοί χρήστες.

Στα screenshots (στιγμιότυπα οθόνης), υπάρχει εδώ και χρόνια σε όλες τις συσκευές της Apple, μία πολύ χρήσιμη λειτουργία που δεν γνωρίζουν όλοι πώς να τη χρησιμοποιούν. Η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης ή αρκετών στιγμιότυπων μέσα στην ημέρα, είτε για να δείξετε σε έναν φίλο σας κάτι που είδατε στο διαδίκτυο, είτε για να απομνημονεύσετε κάποιες λεπτομέρειες για ένα γεγονός, συσσωρεύονται στην βιβλιοθήκη της κάμεράς σας και τελικά καταλήγουν να καταλαμβάνουν πολύ αποθηκευτικό χώρο.

Ωστόσο υπάρχει ένα εύκολο κόλπο που θα εξοικονομήσει στο τηλέφωνό σας άφθονο αποθηκευτικό χώρο, και μάλιστα είναι ένα πολύ εύκολο κόλπο.

iPhone
πηγή: freepik.com

Το κόλπο για τα screenshots που πολλοί δεν γνώριζαν

Όπως αποδεικνύεται, είναι δυνατό να μοιραστείτε ένα στιγμιότυπο οθόνης με κάποιον και να το διαγράψετε αμέσως, χωρίς να αποθηκευτεί στην βιβλιοθήκη σας. Το κόλπο επισημάνθηκε στο Reddit και πολλοί έμειναν άφωνοι.

Με πάνω από 1.300 upvotes στο Reddit, οι χρήστες το χαρακτήρισαν ως «λαμπρό εύρημα», ευχαριστώντας τον χρήστη που το ανάρτησε.

Το κουμπί που διαγράφει αμέσως τα screenshots

Πάρτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone σας και κάντε κλικ στη μικρογραφία που εμφανίζεται, σαν να πρόκειται να το στείλετε σε κάποιον. Αντί να πατήσετε στο κουμπί κοινής χρήσης, πατήστε το “Τέλος” για να εμφανιστεί ένα μενού και επιλέξτε “Αντιγραφή και διαγραφή”.

Έτσι αντιγράφεται το στιγμιότυπο οθόνης για να το επικολλήσετε σε μια συνομιλία ή ομάδα και η εικόνα δεν θα αποθηκευτεί στην βιβλιοθήκη του τηλεφώνου σας.  Αλλά αν τη χρειαστείτε, μπορείτε εύκολα να τη βρείτε στο φάκελο “Πρόσφατα διαγραμμένα” για έως και 30 ημέρες μετά, πριν εξαφανιστεί για πάντα.

iPhone Screenshots

Οι χρήστες iPhone διαβάζοντας την ανάρτηση στο reddit έμειναν άφωνοι. «Πώς δεν το είχα προσέξει ποτέ αυτό πριν; Εξαιρετικό. Ευχαριστώ» έγραψε ένας. «Η αγαπημένη μου λειτουργία στο iPhone είναι η επιλογή “διαγραφή στιγμιότυπου οθόνης” αφού το στείλετε σε κάποιον. Η βιβλιοθήκη της κάμεράς μου συνήθιζε να γεμίζει τόσο γρήγορα με ηλίθια screenshots» ανέφερε ένας άλλος στο Twitter. 

 

Scroll to Top