iPhone: Μυστηριώδης νέα ρύθμιση ενεργοποιείται αυτόματα – Πώς να την απενεργοποιήσετε

iPhone

Οι χρήστες iPhone ανακάλυψαν ότι η τελευταία ενημέρωση της Apple ενεργοποίησε αυτόματα μια νέα ρύθμιση που ακούγεται ανατριχιαστική. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Apple κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση iOS 17.2, η οποία πρόσθεσε τη λειτουργία NameDrop, καθώς και βελτιώσεις στο πληκτρολόγιο για να κάνει την αποστολή μηνυμάτων πιο απρόσκοπτη εμπειρία.

Παράλληλα με αυτές τις προσθήκες, η εταιρεία παρουσίασε την εφαρμογή Journal, ένα νέο εργαλείο για όσους κρατούν ημερολόγιο. Το προεγκατεστημένο πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους. Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ξεκινήσετε την καταγραφή στο ημερολόγιο, τότε η εταιρεία έχει και γι’ αυτό τη λύση με “Προτάσεις ημερολογιακής καταγραφής” (Journaling Suggestions).

Ενεργοποιώντας το “ναι” σε αυτή τη ρύθμιση, επιτρέπετε αυτόματα στο iPhone σας να έχει πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα του τηλεφώνου, όπως φωτογραφίες και σημαντικές τοποθεσίες, ώστε να αρχίσετε να λαμβάνετε εξατομικευμένες προτάσεις.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες που επέλεξαν να μελετήσουν αυτή τη ρύθμιση ανακάλυψαν ότι η Apple έχει ενεργοποιήσει μια άλλη ρύθμιση του iPhone από προεπιλογή.

Αυτή η ρύθμιση ονομάζεται “Discoverable by Others” και, σύμφωνα με το news.com.au, παραμένει ενεργοποιημένη ακόμη και αν απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Journaling Suggestions και διαγράψετε την εφαρμογή Journal.

Όταν οι χρήστες iPhone διαπίστωσαν ότι ήταν ενεργοποιημένο από προεπιλογή, κάποιοι παρότρυναν τους άλλους να το απενεργοποιήσουν αμέσως, φοβούμενοι ότι το όνομα και η τοποθεσία τους μοιράζονται με άλλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Apple, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Τι κάνει το “Discoverable by Others”;

Σύμφωνα με τη σελίδα Journaling Suggestions and Privacy της Apple, η επιλογή μπορεί να ανιχνεύσει άλλους χρήστες που βρίσκονται κοντά και έχουν ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Journal.

Ως εκ τούτου, πληροφορίες σχετικά με το πλαίσιο, όπως ο αριθμός των επαφών γύρω σας, μπορούν να συγκεντρωθούν και να επηρεάσουν αργότερα τις προτροπές ημερολογίου που σας στέλνει το iPhone σας.

Ευτυχώς, όμως, η ρύθμιση “Discoverable by Others” δεν είναι τόσο τρομακτική όσο ακούγεται και, σύμφωνα με την Apple, δεν υπάρχει κίνδυνος για το απόρρητο.

Όπως αναφέρει το Popular Science, αυτή η ρύθμιση δεν αποθηκεύει τα στοιχεία των επαφών γύρω από το τηλέφωνό σας. Επίσης, κανένα από τα δεδομένα δεν είναι ορατό στην Apple.

«Το άλλο άτομο θα δει μια προτροπή όπως “δείπνο με φίλους” μόνο αν εμφανιστούν πολλά άλλα iPhones το βράδυ, για παράδειγμα. Και αυτό δεν σημαίνει ότι η τοποθεσία σας παρακολουθείται ή αποθηκεύεται οπουδήποτε» αναφέρει ο ιστότοπος.

Έτσι, αν και το Discoverable by Others μπορεί να είναι μια ανεπιθύμητη ρύθμιση για κάποιους, δεν είναι τόσο δυσοίωνο όσο ακούγεται.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Discoverable by Others»

Ενώ η Apple έχει ενεργοποιήσει αυτή τη ρύθμιση αυτόματα, είναι εξαιρετικά απλό να την απενεργοποιήσετε.

Έτσι, αν δεν είστε πολύ ενθουσιασμένοι, τότε αρκεί να μεταβείτε στο «Journaling Suggestions» στις ρυθμίσεις του iPhone σας και να την απενεργοποιήσετε.

Για περισσότερη ασφάλεια, οι χρήστες της Apple μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα της εφαρμογής Journal να αντιλαμβάνεται τον αριθμό των κοντινών συσκευών και επαφών για τη δημιουργία προτροπών γραφής.

Και πάλι, πρέπει να μεταβείτε στο «Journaling Suggestions» και να απενεργοποιήσετε την επιλογή «Prefer Suggestions with Others».

 

Scroll to Top