Μεγάλη αναβάθμιση για το Bard της Google – Μπορεί πλέον να δημιουργεί εικόνες ΑΙ

Google Bard AI εικόνες

Το Bard της Google μπορεί πλέον να παράγει εικόνες ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη), αποκτώντας ένα χαρακτηριστικό που ο αντίπαλός του, το ChatGPT Plus διαθέτει εδώ και μήνες.

Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Bard να δημιουργήσει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το μοντέλο Google Imagen 2 text-to-image. Το chatbot της Google, το οποίο τροφοδοτείται πλέον από το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Gemini Pro, θα είχε πάντα τη δυνατότητα παραγωγής εικόνων. Υποτίθεται ότι το πιο ισχυρό Gemini Ultra θα το τροφοδοτούσε, ωστόσο αυτό το μοντέλο παραμένει υπό ανάπτυξη.

Η Google έχει τοποθετήσει το Bard ως άξιο ανταγωνιστή του ChatGPT Plus της OpenAI, το οποίο τρέχει το GPT-4 και επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν εικόνες χάρη στην ενσωμάτωση του DALL-E 3. Και τα δύο chatbots αποδίδουν καλά, αλλά η έλλειψη χαρακτηριστικών text-to-image του Bard είχε δώσει στο ChatGPT Plus ένα μικρό προβάδισμα.

Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενημερωμένο Bard με το Imagen 2 χωρίς κόστος, σε αντίθεση με το ChatGPT Plus, το οποίο βασίζεται σε συνδρομή επί πληρωμή.

Η δημιουργία εικόνων AI δέχτηκε πρόσφατα έντονη κριτική, αφού σεξουαλικά σαφείς ψεύτικες φωτογραφίες της Taylor Swift κατέκλυσαν το X, πρώην Twitter. Ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό ποιες πλατφόρμες χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι για να δημιουργήσουν αυτές τις εικόνες, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν αρχίσει να κλειδώνουν τις πλατφόρμες παραγωγής εικόνων.

Η Google δήλωσε ότι η δυνατότητα απεικόνισης του Bard «σχεδιάστηκε με γνώμονα την υπευθυνότητα».

Η λειτουργία υδατογράφησης (watermarking) της εταιρείας θα ενσωματώνεται στα pixel των φωτογραφιών, βοηθώντας να υποδηλώνεται ότι οι εικόνες έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. Η Google δήλωσε επίσης ότι έχει εφαρμόσει τεχνικές μπάρες και μπάρες ασφαλείας για να αποφύγει τη δημιουργία εικόνων γνωστών προσώπων και να περιορίσει το βίαιο, προσβλητικό ή σεξουαλικά ρητό περιεχόμενο.

Η παραγωγή εικόνων δεν θα περιορίζεται μόνο στο Bard. Η Google κυκλοφόρησε ένα νέο πειραματικό εργαλείο φωτογραφιών που βασίζεται στο Imagen 2 και ονομάζεται ImageFX. Το ImageFX επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες με απλές προτροπές κειμένου, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παίζουν με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, με την ανατροφοδότηση να επιστρέφει απευθείας στους μηχανικούς της Google.

Όπως και με το Bard, όλες οι φωτογραφίες που δημιουργούνται μέσω του ImageFX θα επισημαίνονται από το SynthID και θα ακολουθούν τις αρχές και τις τεχνικές προστατευτικές μπάρες AI της Google. Εντάσσεται στα άλλα εργαλεία δημιουργίας AI της Google, MusicFX και TextFX, τα οποία ξεκίνησαν πέρυσι, και είναι διαθέσιμα για δοκιμή στα Google Labs.

Το Bard αποκτά επίσης μια χούφτα άλλες επεκτάσεις. Ενώ η δημιουργία εικόνων γίνεται προς το παρόν μόνο στα αγγλικά, το chatbot έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες σε περισσότερες από 230 χώρες. Η προηγούμενη έκδοση λειτουργούσε μόνο στα αγγλικά και ήταν διαθέσιμη σε 170 χώρες. Ορισμένες γλώσσες που υποστηρίζει είναι τα αραβικά, τα βεγγαλικά, τα ταμίλ και τα ουρντού.

Η Google επέκτεινε επίσης τη λειτουργία διπλού ελέγχου σε 40 γλώσσες, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τις απαντήσεις με αυτόματη αναζήτηση στο διαδίκτυο για να υποστηρίξουν ή να αντικρούσουν το περιεχόμενο.

Scroll to Top