Microsoft: Χαμός με την αυτόματη εκκίνηση του Copilot στα Windows 11 – Οι ανησυχίες των χρηστών και οι διευκρινίσεις

Τον τελευταίο καιρό η Microsoft προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλλει το Copilot, την τεχνητή νοημοσύνη που έχει ενσωματώσει σε διάφορα προϊόντα της, από τα Windows και τον Edge Browser, μέχρι τη Ζωγραφική και την Office σουίτα. Το Copilot βρίσκεται στο top των προτεραιοτήτων της Microsoft, γι’ αυτό και έχει αποφασίσει να αλλάξει την διάταξη των Windows πληκτρολογίων ύστερα από 30 χρόνια, προσθέτοντας ένα ειδικό κουμπί σε όλους τους νέους υπολογιστές που θα κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής.

Η τελευταία όμως κίνηση της Microsoft για την ενσωμάτωση της λειτουργίας του Copilot στα Windows 11 έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους χρήστες. Ο τεχνολογικός γίγαντας δοκιμάζει μια νέα λειτουργία, στο πλαίσιο της οποίας το Copilot θα ανοίγει αυτόματα, κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Αυτή η απόφαση οδήγησε σε πολλά σχόλια από τα μέλη της κοινότητας των Windows, αναγκάζοντας τη Microsoft να δώσει διευκρινίσεις και να κατευνάσει τις ανησυχίες που αυξάνονται.

Βασικά σημεία:

  • Η Microsoft δοκιμάζει την αυτόματη εκκίνηση του Copilot AI στα Windows 11 σε συσκευές ευρείας οθόνης.
  • Η λειτουργία αυτή είναι μέρος της τελευταίας προεπισκόπησης του Dev Channel, με feedback από ορισμένους Windows Insiders σχετικά με τις μελλοντικές δυνατότητές της. Ουσιαστικά η λειτουργία αυτή βρίσκεται υπό δοκιμή από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Windows. Αν οι άνθρωποι αυτοί που δοκιμάζουν τη δυνατότητα είναι ευχαριστημένοι με αυτήν, τότε η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες του Windows.  Με άλλα λόγια, η Microsoft θέλει να ακούσει από τους χρήστες του Windows τι πιστεύουν για τη δυνατότητα πριν γίνει διαθέσιμη σε όλους.

  • Εισάγεται επίσης ένα νέο πλήκτρο Copilot για υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές Windows, με εταιρείες όπως η Dell και η Lenovo να ενσωματώνουν ήδη αυτήν τη δυνατότητα.

  • Η Microsoft διερευνά την προσθήκη third-party plug-ins ή chatbot στο Copilot.
  • Η αυτόματη εκκίνηση του Copilot έχει οδηγήσεις σε συγκρίσεις με την επιθετική προώθηση του Microsoft Edge στα Windows 11.

Η διαμάχη

Η πρόσφατη απόφαση της Microsoft να ξεκινήσει αυτόματα το Copilot με Windows σε συσκευές ευρείας οθόνης έχει πυροδοτήσει συζητήσεις. Αυτός ο βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάζεται στο Dev Channel των Windows 11, στοχεύοντας χρήστες με εξαιρετικά ευρείες οθόνες και μη παραδοσιακές αναλύσεις επιφάνειας εργασίας. Ενώ η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση της τεχνολογίας AI της Microsoft, έχει παρομοιαστεί με τη δυναμική ώθηση της εταιρείας του Microsoft Edge στα Windows 11​​​​​​​.

Τα σχόλια και τα μελλοντικά σχέδια

Ο πειραματισμός της Microsoft με το Copilot δεν αφορά μόνο την αυτόματη εκκίνηση. Η εταιρεία επιθυμεί να ενσωματώσει περισσότερες επιλογές προσαρμογής στη λειτουργία. Πρόσφατα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η Microsoft μπορεί να επιτρέψει την προσθήκη third-party plugins or chatbots στα Windows, επεκτείνοντας τη λειτουργικότητα του Copilot​​.

Οι αντιδράσεις των χρηστών για την αυτόματη εκκίνηση του Copilot ποικίλλουν, με ορισμένους χρήστες να εκφράζουν ανησυχίες για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η Microsoft διευκρίνισε ότι αυτή η δυνατότητα δοκιμάζεται σε συσκευές με ελάχιστο μέγεθος οθόνης 27″ και πλάτος pixel 1920 pixel, κυρίως σε ρυθμίσεις μίας οθόνης. Αυτή η διευκρίνιση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Microsoft να καταπνίξει τους φόβους των χρηστών και να υπογραμμίσει την πειραματική φύση αυτών των αλλαγών​​.

Ο ρόλος του Copilot στο Evolution των Windows 11

Το Copilot θεωρείται ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των Windows 11, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευση της Microsoft στην τεχνητή νοημοσύνη. Παρά τις ανάμεικτες αντιδράσεις, υπογραμμίζει τη στρατηγική του τεχνολογικού γίγαντα να ενσωματώσει περισσότερες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη στα λειτουργικά του συστήματα, δυνητικά αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές τους.

Η στρατηγική της Microsoft να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη πιο βαθιά στα λειτουργικά της συστήματα είναι εμφανής με την πρωτοβουλία Copilot. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση έχει εγείρει ουσιαστικά ερωτήματα σχετικά με την αυτονομία των χρηστών και την ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και προτιμήσεων των χρηστών. Η ανταπόκριση της εταιρείας στα σχόλια και τις ανησυχίες υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Η δοκιμή της Microsoft για την αυτόματη εκκίνηση του Copilot στο Windows 11 έχει προκαλέσει αίσθηση στην τεχνολογική κοινότητα. Ενώ δείχνει την προνοητική προσέγγιση της εταιρείας στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, επισημαίνει επίσης την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και προτιμήσεων των χρηστών. Καθώς η Microsoft συνεχίζει να δοκιμάζει και να βελτιώνει αυτό το χαρακτηριστικό, η ανατροφοδότηση από την κοινότητα των Windows θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της μελλοντικής του εφαρμογής.

 

Scroll to Top