Οι 5 καλύτερες λειτουργίες του Netflix που πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε

netflix

Το Netflix είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία streaming στον κόσμο. Διαθέτει τεράστια βιβλιοθήκη με τα εξαιρετικά πρωτότυπα προγράμματα, μαζί με αγαπημένες σειρές και ταινίες, ενώ η πλατφόρμα διαθέτει μία από τις καλύτερες διεπαφές της αγοράς.

Η κύλιση στη βιβλιοθήκη περιεχομένου του Netflix είναι διαισθητική και απλή, και ο αλγόριθμος συστάσεων κάνει αξιοσέβαστη δουλειά στην εμφάνιση περιεχομένου που μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε. Αν είστε μακροχρόνιος χρήστης, μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε όλες τις συντομεύσεις και τα κόλπα, αλλά μπορεί να αγνοείτε μερικά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν τη χρήση του Netflix ακόμη πιο εύκολη.

Αυτές οι λειτουργίες αναβαθμίζουν την εμπειρία streaming και σας δίνουν ακόμη και την ευκαιρία να παίξετε μερικά φοβερά παιχνίδια αντί να παρακολουθήσετε μια ταινία ή μια σειρά. Παρακάτω, θα βρείτε τις 5 λειτουργίες του Netflix που δεν χρησιμοποιείτε, αλλά πραγματικά θα έπρεπε.

Χρήση κατηγοριών για την εύρεση περιεχομένου

Οι κατηγορίες του Netflix είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε υλικό για να παρακολουθήσετε στην υπηρεσία streaming. Και δεν αναφέρομαι στην καρτέλα «είδη» (genres) που ομαδοποιεί το περιεχόμενο με βάση εξαιρετικά ευρείς όρους όπως “κωμωδία” ή “δράμα”. Όχι, μιλάω για τη μεγάλη επιλογή των κατηγοριών περιεχομένου του streamer που μπορούν να γίνουν πολύ συγκεκριμένες.

Το Netflix ανέδειξε πρόσφατα μια σειρά από κατηγορίες για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Streaming, και σε αυτές περιλαμβάνονται οι “Short-Ass Movies” (ταινίες μικρού μήκους που διαρκούν 90 λεπτά ή λιγότερο), “Truth is Stranger Than Fiction” (περιεχόμενο βασισμένο σε αληθινές ιστορίες) και “Can You Keep A Secret?” (συναρπαστικά θρίλερ μυστηρίου). Υπάρχουν επίσης κατηγορίες για τηλεοπτικές σειρές που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ένα μόνο βράδυ ή να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια ενός τεμπέλικου Σαββατοκύριακου.

Οι κατηγορίες είναι πάρα πολλές για να τις απαριθμήσουμε (το Netflix streamer ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 36.000 μεμονωμένοι κωδικοί κατηγοριών), γι’ αυτό δείτε την αναλυτική παρουσίαση του Netflix για ακόμα περισσότερες επιλογές.

netflix νέες κατηγορίες

Μην αγνοείτε τα παιχνίδια του Netflix

Το Netflix έχει επενδύσει πολλά στο gaming τα τελευταία χρόνια, αλλά πολλοί χρήστες αγνοούν ότι η συνδρομή τους δίνει πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή παιχνιδιών για κινητά.

Εδώ δεν μιλάμε ούτε για κλώνους του Candy Crush μιας χρήσης. Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Netflix βάζει στο μάτι ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το Apple Arcade. Τα σημαντικότερα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα για να παίξετε σε iOS ή Android περιλαμβάνουν τα Katana ZERO, Sonic Mania Plus, Football Manager Mobile, Dead Cells και Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge.

Επίσης το Netflix έχει προσθέσει στο δυναμικό του, τρία κλασικά παιχνίδια της σειράς Grand Theft Auto, οπότε μπορείτε να παίξετε τα GTA 3, Vice City και San Andreas μέσω του Netflix αυτή τη στιγμή.

Κάντε τις λήψεις σας πιο έξυπνες

Αν κατεβάζετε συνεχώς τις αγαπημένες σας σειρές και ταινίες στο Netflix για να τις βλέπετε όταν ταξιδεύετε, τότε οι λειτουργίες “Έξυπνες λήψεις” της πλατφόρμας θα σας φανούν χρήσιμες.

Η πρώτη ονομάζεται “Λήψη επόμενου επεισοδίου”, και αν το αυτονόητο όνομα δεν το προδίδει, θα κατεβάσει αυτόματα το επόμενο επεισόδιο μιας σειράς αφού ολοκληρώσετε την παρακολούθηση του προηγούμενου (εφόσον είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή έχετε σήμα κινητής τηλεφωνίας). Θα διαγράψει επίσης το επεισόδιο που μόλις παρακολουθήσατε για να ελευθερώσει και λίγο χώρο αποθήκευσης, κάτι που είναι ένα ωραίο μπόνους.

Εν τω μεταξύ, το “Λήψεις για εσάς” κατεβάζει αυτόματα ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που το Netflix πιστεύει ότι θα σας αρέσουν. Αυτό είναι χρήσιμο όταν ψάχνετε κάτι να παρακολουθήσετε πριν από ένα μακρύ ταξίδι, επιτρέποντας στο Netflix να επιλέξει περιεχόμενο που θα σας αρέσει.

Αναζήτηση ανά γλώσσα

Το Netflix διαθέτει μεγάλη ποικιλία ξενόγλωσσου περιεχομένου και ο streamer έχει κάνει εξαιρετικά απλή την περιήγηση σε απίστευτες ταινίες και σειρές από όλο τον κόσμο μέσω του εργαλείου “Browse by Languages” (Αναζήτηση ανά γλώσσα).

Αν το όνομα δεν το προδίδει, αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο από όλο τον κόσμο, από την Ινδονησία έως την Πολωνία, την Ουκρανία έως την Ταϊλάνδη και δεκάδες ακόμη χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ισπανία και η Κορέα. Αν δυσκολεύεστε με τους υπότιτλους, μπορείτε ακόμη και να φιλτράρετε για διεθνές περιεχόμενο με διαθέσιμη αγγλική μεταγλώττιση.

Netflix "Browse by Languages" (Αναζήτηση ανά γλώσσα)

Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου

Υποψιάζομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Netflix κάνει streaming από μια Smart TV, μια κινητή συσκευή ή μια κονσόλα, αλλά αν παρακολουθείτε τακτικά το Netflix μέσω υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή, θα θέλετε να γνωρίζετε αυτές τις εύχρηστες συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο διαστήματος για να κάνετε αναπαραγωγή/παύση και να μετακινηθείτε γρήγορα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά 10 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας το αριστερό και το δεξί βέλος. Τα πλήκτρα με τα βέλη πάνω και κάτω ελέγχουν επίσης την ένταση του ήχου, και αν θέλετε να κάνετε γρήγορα σίγαση, απλώς πατήστε το πλήκτρο M. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο F για να επεκταθείτε σε πλήρη οθόνη και να βγείτε από την πλήρη οθόνη χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Escape.

Scroll to Top