Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν το Wi-Fi σας – Πώς να σταματήσετε την υπερθέρμανση του router και να αποφύγετε την επιβράδυνση της ταχύτητας

Wi-Fi router

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν τη σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς και τα routers δεν τα πάνε καλά με τον καύσωνα. Η ζέστη δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά και για τις ηλεκτρονικές μας συσκευές, οι οποίες μπορεί να υποστούν ζημιές εάν εκτεθούν σε πολύ ζεστό περιβάλλον.

Τα smartphones είναι από τα πρώτα gadgets που αισθάνονται την ζέστη καθώς τα χρησιμοποιούμε περισσότερο και τα παίρνουμε μαζί μας σε διάφορα μέρη όπως η παραλία.  Αλλά συχνά ξεχνάμε ότι και το Wi-Fi router μας είναι μια ακόμη συσκευή που μπορεί να επηρεαστεί από τον πολύ ζεστό καιρό.

Ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε το router σας μπορεί να κάνει τη διαφορά, σύμφωνα με έναν ειδικό από την USwitch.com.

«Τα κινητά τηλέφωνα και τα routers διαθέτουν ενσωματωμένο υλικό για να διατηρούνται δροσερά, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε» εξήγησε η ειδικός τηλεπικοινωνιών Sabrina Hoque.

Είναι το router σας σε σημείο με πολύ ζέστη;

Καλό είναι να διατηρείτε το router σας στο πιο δροσερό δωμάτιο του σπιτιού.  Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλή ιδέα να το τοποθετήσετε πάνω ή κοντά στο περβάζι του παραθύρου, καθώς εκεί θα εκτίθεται απευθείας στον ήλιο.

«Γενικά, το άμεσο ηλιακό φως μπορεί συχνά να έχει αρνητική επίδραση στις ηλεκτρονικές σας συσκευές», λέει η Sabrina.

Αποφύγετε αντικείμενα γύρω από το router σας

Γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε να έχετε πολλά αντικείμενα γύρω από τον δρομολογητή σας, καθώς δεν είναι καλό για το σήμα.  Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο όμως όταν επικρατεί καύσωνας.  Οπότε είναι καλό να απομακρύνετε βιβλία ή πράγματα σε ράφια που βρίσκονται πολύ κοντά στο router σας.

«Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές βασίζονται στον αερισμό για να παραμένουν δροσερές», εξηγεί η Sabrina. «Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται χώρο γύρω τους για να αποβάλλουν τον ζεστό αέρα που προκαλείται από όλη την επεξεργασία που πρέπει να κάνουν. Εάν το router σας είναι περικυκλωμένο από πολλά άλλα αντικείμενα, δεν μπορεί να αεριστεί σωστά και μπορεί να υπερθερμανθεί. Για το κινητό σας τηλέφωνο, μια θήκη μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα» τονίζει.

Αποφύγετε την υπερφόρτωση του router σας

Όλοι έχουμε πληθώρα συσκευών τη σημερινή εποχή, όπως smartphones, laptops, tablets, έξυπνα οικιακά είδη, smart TVs και πολλά άλλα. Το router σας μπορεί γενικά να χειριστεί αρκετές συσκευές αυτές τις μέρες, αλλά προφανώς όσο περισσότερες έχετε, τόσο πιο πολύ πρέπει να δουλεύει για να τις «αντέξει».

Εάν μπορείτε να αποσυνδέσετε μερικές συσκευές για να ελαφρύνετε το φορτίο κατά τη διάρκεια του καύσωνα, αυτό μπορεί να βοηθήσει.

«Όσο περισσότερες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο router σας, τόσο πιο σκληρά πρέπει να λειτουργεί για να τις διατηρεί όλες online, πράγμα που το κάνει πιο πιθανό να επιβραδύνει ή να απενεργοποιηθεί», λέει η Sabrina.

«Το ίδιο ισχύει και για την κινητή σας συσκευή – εάν έχει πολλές εφαρμογές σε λειτουργία, αυτό θα αναγκάσει τον επεξεργαστή να εργαστεί πιο σκληρά και να παράγει περισσότερη θερμότητα».

 

 

Scroll to Top