Pokémon: Γνωρίστε τους παίκτες που κέρδισαν 13.000 δολάρια σε μεγάλο τουρνουά – Έπαιζαν μόλις 1 χρόνο το παιχνίδι

Pokémon

Παρότι μερικοί άνθρωποι θεωρούν το Pokémon απλά ένα παιχνίδι για παιδιά, όσοι εξασκηθούν σε αυτό και γίνουν καλοί μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με χρηματικό έπαθλο που ξεπερνούσε τα 100.000 δολάρια (80.000 λίρες).

Πάνω από 4.500 διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος στο τουρνουά το περασμένο Σαββατοκύριακο, και ενώ οι βετεράνοι Tord Reklev και Nils Dunlop κέρδισαν τα κορυφαία βραβεία συνολικού ύψους 40.000 δολαρίων (30.000 λιρών) σε χρηματικά έπαθλα, αρκετοί νεότεροι παίκτες κέρδισαν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Ξεκίνησε να παίζει Pokémon σε αγώνες τον Οκτώβριο του 2023

Ο Joe Russell ξεκίνησε να παίζει Pokémon σε αγώνες μόλις τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο τερμάτισε στο 12ο στο EUIC, πάνω από Παγκόσμιους Πρωταθλητές όπως οι Shohei Kimura, Eduardo Cunha και Wolfe Glick.

Ως ο Βρετανός παίκτης με την υψηλότερη κατάταξη, κέρδισε 3.000 δολάρια (2.500 λίρες) για την προσπάθειά του, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να φτάσει ποτέ στη δεύτερη ημέρα ενός τουρνουά στο παρελθόν.

Ο Russell είπε στον The Sun: «Πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα. Ήρθα σε αυτό το τουρνουά σκεπτόμενος ότι αν πάρω πέντε νίκες και τέσσερις ήττες, θα ήταν ένα λαμπρό επίτευγμα. Δεν τα έχω πάει ποτέ καλύτερα από αυτό. Αυτό είναι το καλύτερο μου ρεκόρ από τα Περιφερειακά τουρνουά του Λίβερπουλ και της Ουτρέχτης. Σκεφτόμουν ‘Αν μπορέσω να το φτάσω σε ένα Διεθνές, Θεέ μου δεν το αξίζω, αλλά θα ήταν τόσο ωραίο.’»

Ήταν μια δύσκολη αρχή στο τουρνουά για τον Russell, ο οποίος είχε μόλις μία νίκη και δύο ήττες μετά τους πρώτους τρεις γύρους.

Στη συνέχεια, ισχυρίζεται ότι απλά «κλειδώθηκε μέσα» και κατέληξε να κερδίσει τα επόμενα εννιά του παιχνίδια, κάνοντας ρεκόρ με 12 νίκες και 3 ήττες στη διάρκεια του τουρνουά. Αυτό είναι μόλις το πέμπτο επίσημο τουρνουά Pokémon του Russell, αφού ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά μόλις πριν από έξι μήνες.

Σε προηγούμενα τουρνουά όπως το Ντόρτμουντ, αποχώρησε μετά τους πρώτους γύρους ύστερα από σερί ηττών. Το πρώτο του τουρνουά ήταν μια τοπική εκδήλωση στο Milton Keynes στην οποία συμμετείχε από καπρίτσιο.

«Έστειλα μήνυμα στον φίλο μου μια μέρα λέγοντας, “Δεν θα ήταν αστείο αν προσπαθούσαμε να το παίξουμε ανταγωνιστικά αντί να το κάνουμε απλά online;” Είχαν ένα τοπικό στο Milton Keynes, και σκεφτήκαμε να πάμε εκεί. Πόσο άσχημα θα μπορούσε να πάει; Πήγε πολύ άσχημα. Κέρδισα ένα παιχνίδι στον πρώτο γύρο, και αυτό ήταν.» αναφέρει.

Χρησιμοποιεί την ίδια ομάδα από την εποχή του τουρνουά της Ουτρέχτης. Ένα ασυνήθιστο σχήμα από Iron Crown, Indeedee και Regidrago, για το οποίο πολλοί από τους παίκτες στο τουρνουά δεν ήταν προετοιμασμένοι.

Κατά τη δημιουργία της ομάδας του, ο Russell είπε: «Υπάρχει μια πολύ δημοφιλής ομάδα που ονομάζεται Japan Balance, και αυτή η ομάδα της σκάβει έναν τάφο. Η Japan Balance είναι παντού, και αυτή είναι μια τόσο καλή ομάδα εναντίον της, που έχασα μόνο μία φορά. Έπαιξα με πολλές παρόμοιες ομάδες, αλλά το Regidrago είναι ένας λαμπρός Pokémon. Λειτουργεί υπέροχα ως τακτική εκφοβισμού.»

Από 104ος… 2ος

Ο Tim Edwards ξεκίνησε να παίζει μόλις πριν από ένα χρόνο και πριν από το EUIC το μεγαλύτερο του επίτευγμα ήταν η 19η θέση στο Περιφερειακό Τορόντο.

Ωστόσο, νίκησε αρκετούς βετεράνους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς πρωταθλητή της Βόρειας Αμερικής Alex Gómez για να φτάσει στους τελικούς του EUIC και να κερδίσει 10.000 δολάρια (8.000 λίρες) σε χρηματικά έπαθλα.

Το πρώτο του ανταγωνιστικό τουρνουά ήταν το Περιφερειακό Χάρτφορντ τον Μάιο του 2023, το οποίο ήταν σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σπίτι του.

Ήρθε 104ος σε εκείνο το τουρνουά, αλλά το μετέτρεψε σε 2η θέση σε ένα πολύ μεγαλύτερο τουρνουά σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Στο δρόμο του προς τον τελικό, έχασε μόνο δύο φορές, μία φορά στον Víctor Medina, τον 8ο κορυφαίο παίκτη των Worlds, τον οποίο αργότερα νίκησε, και τον Nils Dunlop, τον 2x Περιφερειακό Πρωταθλητή, ο οποίος αργότερα κέρδισε το event.

Παρά την απίστευτη επίδοση του με 13 νίκες και 2 ήττες, ο Edwards δεν πίστευε ότι θα έφτανε στον τελικό.  Λέει στη The Sun: «Υπήρχαν τουλάχιστον δύο φορές που νόμιζα ότι η πορεία μου στο τουρνουά είχε τελειώσει. Τον τελευταίο γύρο της δεύτερης ημέρας και τον προημιτελικό μου αγώνα, νόμιζα ότι θα τελείωνε για μένα. Νομίζω ότι αυτό ήταν το θέμα του Σαββατοκύριακου – απλά να είσαι ανθεκτικός και να έχεις μια ομάδα που νιώθω ότι μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για να βγω από κακές καταστάσεις.

Έχω κάνει κακά τουρνουά στο παρελθόν από τα οποία αποχώρησα απογοητευμένος. Αλλά μόλις φτάσω σπίτι, προσπαθώ απλά να πάρω αυτό που μπορώ να κάνω για να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά.»

Η επαγγελματική ανταγωνιστική σκηνή Pokémon μεγαλώνει συνεχώς και το EUIC ήταν το μεγαλύτερο τουρνουά στην 13χρονη ιστορία του παιχνιδιού.

 

 

Scroll to Top