Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση Gmail σας χωρίς να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό

Το Gmail είναι η κορυφαία επιλογή για πολλούς χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λόγω της άψογης ενσωμάτωσής του με άλλες εφαρμογές της Google, της απλότητας και των πολυάριθμων λειτουργιών του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις περισσότερες συσκευές, όπως κινητά Android, tablets, iPhones, laptops και σταθερούς υπολογιστές.

Όμως, ενδέχεται να μην σας αρέσει η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ειδικά αν έχετε παλιό λογαριασμό Gmail. Η δημιουργία νέου λογαριασμού μπορεί να είναι πολύπλοκη διαδικασία, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον παλιό για να λαμβάνετε email από την τράπεζα, την ασφάλεια, το σχολείο, την εργασία ή τις συνδρομές σας. Η Google συνήθως δεν επιτρέπει την αλλαγή της διεύθυνσής σας, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να ξεπεράσετε αυτόν τον περιορισμό. Παρακάτω λοιπόν θα δείτε πώς να ελέγξετε αν μπορείτε να τροποποιήσετε τη διεύθυνση Gmail σας χωρίς να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό. Επιπλέον, θα διαβάσετε και για μερικές εναλλακτικές λύσεις.

Ποια η διαφορά μεταξύ ονόματος χρήστη και ονόματος εμφάνισης λογαριασμού Google;

Το όνομα χρήστη του λογαριασμού σας στη Google είναι το τμήμα της διεύθυνσης Gmail σας πριν από το @gmail.com. Μπορείτε να επαληθεύσετε το όνομα χρήστη και το όνομα εμφάνισης του email σας τοποθετώντας τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από την εικόνα προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία. Το όνομα εμφάνισης βρίσκεται στην κορυφή και η διεύθυνση email στο κάτω μέρος. Μπορείτε να δείτε όλα τα email που συνδέονται με το όνομα χρήστη σας στην ενότητα “Email” του Λογαριασμού σας Google.

Πώς να επιλέξετε μια νέα διεύθυνση Gmail

Ίσως να νιώθετε νοσταλγία για την παλιά σας διεύθυνση Gmail, αλλά το iluvpuppies1999@gmail.com δεν είναι κατάλληλο για επαγγελματική χρήση. Αποφύγετε να συμπεριλαμβάνετε ψευδώνυμα στο όνομα χρήστη σας, καθώς φαίνεται μη επαγγελματικό. Επίσης, η προσθήκη του τίτλου εργασίας σας δεν είναι καλή ιδέα, καθώς μπορεί να αλλάξει με τα χρόνια. Ακόμη, μην προσθέτετε μεγάλες σειρές αριθμών στη διεύθυνση email σας. Αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας να στέλνουν κατευθείαν το email σας στο φάκελο spam του παραλήπτη.

Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Λογαριασμό σας Google

Η Google αναφέρει ότι μπορεί να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, οι πιθανότητες να σας επιτρέψει να το κάνετε είναι χαμηλές. Σύμφωνα με την Google, η παρακάτω μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει για λογαριασμούς που δεν λήγουν σε @gmail.com. Παραθέτουμε τα βήματα για να επαληθεύσετε εάν μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας από τον Λογαριασμό σας Google. Ακολουθήστε τις υπόλοιπες οδηγίες μόνο εάν έχετε αυτήν την επιλογή.

Αλλαγή της διεύθυνσης Gmail σας από την επιφάνεια εργασίας

 • Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google.
 • Επιλέξτε Προσωπικές πληροφορίες από τον αριστερό πίνακα πλοήγησης.

 • Μεταβείτε στην ενότητα Πληροφορίες επικοινωνίας.
 • Επιλέξτε τη διεύθυνση email σας.

 • Κάντε κλικ στο email Λογαριασμού Google. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε αυτήν τη ρύθμιση, η Google δεν θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο επεξεργασίας δίπλα στη διεύθυνση email σας.
 • Εισαγάγετε τη νέα σας διεύθυνση email και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
 •  Θα λάβετε ένα email με έναν σύνδεσμο επαλήθευσης για να επιβεβαιώσετε τη νέα διεύθυνση.

Τip: Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή σας για βοήθεια εάν χρησιμοποιείτε Λογαριασμό Google μέσω της εργασίας ή του σχολείου σας.

Αλλαγή της διεύθυνσής σας στο Gmail από τις εφαρμογές για κινητές συσκευές Android ή iOS

Τα παρακάτω βήματα λειτουργούν σε Android και iOS. Παρακάτω θα δείτε τα βήμα που ακολουθούνται σε ένα κινητό Android, αλλά οι χρήστες iPhone μπορούν να το ακολουθήσουν.

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Gmail.
 • Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Πατήστε Λογαριασμός Google.
 • Επιλέξτε Προσωπικές πληροφορίες.

 • Επιλέξτε Email στην περιοχή Πληροφορίες επικοινωνίας.
 • Πατήστε email Λογαριασμού Google. Εάν δεν ανοίξει, δεν μπορείτε να αλλάξετε τη διεύθυνση email σας.

 • Πατήστε το εικονίδιο επεξεργασίας δίπλα στη διεύθυνση email σας και προσθέστε μια νέα διεύθυνση.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

 

Πώς να κάνετε μικρές αλλαγές στη διεύθυνση Gmail σας

Εάν η Google δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε τη διεύθυνση σας, μπορείτε να τροποποιήσετε ελαφρώς το όνομα χρήστη σας.

Προσθήκη ή αφαίρεση τελείας στη διεύθυνση Gmail

Η Google δεν αναγνωρίζει τις τελείες στο όνομα χρήστη σας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε τελείες στη διεύθυνση email σας. Για παράδειγμα, το ab.cde@gmail.com είναι το ίδιο με το abc.d.e@gmail.com.

Ωστόσο, οι τελείες έχουν σημασία εάν χρησιμοποιείτε το Gmail μέσω του σχολείου ή της εργασίας σας. Δεν μπορείτε να προσθέσετε τελείες μετά το σύμβολο @.

Προσθήκη συνάρτησης “+” στο τέλος του ονόματος χρήστη σας

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσωρινό ψευδώνυμο προσθέτοντας ένα συν (+) και μια ετικέτα. Για παράδειγμα, εάν η διεύθυνση email σας είναι abc@gmail.com, δημιουργήστε διευθύνσεις όπως abc+newsletter@gmail.com, abc+ads@gmail.com και abc+updates@gmail.com. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο για να διαχειριστείτε τα μηνύματά σας με βάση αυτές τις ετικέτες.

Tip: Οι παρακάτω μέθοδοι δεν λειτουργούν στις εφαρμογές Gmail Android και iOS. Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα περιήγησης για υπολογιστές για να κάνετε τις αλλαγές.

Πώς να προσθέσετε ένα υπάρχον email ως ψευδώνυμο

Μπορείτε να ορίσετε μια δευτερεύουσα διεύθυνση Gmail ως ψευδώνυμο. Εναλλαγή μεταξύ των δύο διευθύνσεων κατά την αποστολή email.

 • Συνδεθείτε στον κύριο λογαριασμό σας στο Gmail.
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και επιλέξτε Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων.

 

 • Μεταβείτε στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή και κάντε κλικ στην Προσθήκη άλλης διεύθυνσης email.

 •  Εισαγάγετε τη δευτερεύουσα διεύθυνση email σας.
 • Επιλέξτε το Treat as alias και κάντε κλικ στο Next step.

 • Θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαλήθευσης στον δευτερεύοντα λογαριασμό σας. Συνδεθείτε στον λογαριασμό και κάντε κλικ στον σύνδεσμο επιβεβαίωσης.
 • Όταν στέλνετε ένα email, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στο πεδίο Από και επιλέξτε τη διεύθυνση που θέλετε να προβάλει ο παραλήπτης.

 

Scroll to Top